Afet Acil Eylem Planı Görüşüldü - Son Dakika
Yerel

Afet Acil Eylem Planı Görüşüldü

Afet Acil Eylem Planı Görüşüldü

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, başkanlığına afet acil eylem planı görüşüldü.

21.08.2014 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Çermik İlçesinde Afet Acil Eylem planı görüşüldü. Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, olası bir afet durumunda idarecisinden vatandaşına, kimsenin ne yapması gerektiğini bilmediğini belirterek, "Toplantıda bu konuyu görüşeceğiz. Vatandaş da bilgilendirilecek" dedi.

Hükümet Konağı toplantı salonunda Kaymakam Batmaz başkanlığında yapılan Afet Acil Eylem planı görüşmesine, daire müdür ve amirleri ile Diyarbakır Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden Uzmanlar M. Salih Pilatin ve Mustafa Coşkun katıldı. Toplantıda ayrıca İlçedeki Deprem İstasyon'unda kontrol yapan Uzmanlar Şükrü Ekinci ve Mürselin Karaduman da yer aldı.

Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, ilçede bir afet durumunda oluşabilecek zararı en az seviyeye indirmek, olaylara en seri şekilde müdahale etmek gerektiğini belirterek, insanların normal yaşamlarına dönmeleri için öncelikle plan yapmanın önemli olduğunu söyledi. Kaymakam şöyle konuştu;

"Toplantıda alt komisyonlar oluşturulacak. Olası bir afette daha iyi nasıl müdahale edilebileceğini görüşeceğiz. Afet durumunda bütün çağrılar Kaymakamlığa gelir. Olası afette toplantı yeri kaymakamlıktır. Afet koordinasyon merkezide burasıdır. Komisyonun altında bir alt komisyonun da ayrı ayrı görevi vardır. Arkadaşlarla plan yapacağız. Böyle bir çalışma yapılmamış olsa, kimin ne yapacağını bilmek mümkün değil. Afet durumunda bir günde değil hemen müdahale etmek gerekiyor. Aksi halde kayıp artacaktır. Bu toplantı, karar vermeyi de sağlayacak. Afet zamanı ne yapacağımızı kararlaştıracağız. Uzman arkadaşlar da değerlendirme yapacak. Toplantıdan çıkacak plan kamuoyu ile paylaşılacak."

Toplantıya katılan Diyarbakır Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Uzmanı M. Salih Pilatin de her ilçede vatandaşları bilgilendirmek üzere afet durumunda ne yapılması konusunda eğitim toplantıları yaptıklarını belirterek, "Bu toplantıda vatandaşlara bilgiler sunuyoruz. Gelen cevapları yanıtlıyoruz. Alınan önlemler konusunda da açıklama yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Afet Acil Eylem Planı Görüşüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement