Afet Gönüllülerine İlk Eğitim - Son Dakika
Güncel

Afet Gönüllülerine İlk Eğitim

Afet Gönüllülerine İlk Eğitim

İstanbul Avcılar'da olası afete karşı halkın eğitilmesi amacıyla Avcılar Belediyesi tarafından başlatılan Afet Gönüllüleri (ABAG) Projesi kapsamında ilk toplantı yapıldı.

29.09.2015 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Avcılar'da olası afete karşı halkın eğitilmesi amacıyla Avcılar Belediyesi tarafından başlatılan Afet Gönüllüleri (ABAG) Projesi kapsamında ilk toplantı yapıldı. İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu'nun da katıldığı eğitim toplantısında konuşan Belediye Başkanı Handan Toprak, "Bu toplantılara katılanlar, olası afet anında ne yapacağını bilerek sevdiklerini kurtarabilecek eğitim alabilecek" dedi.

Geçen 17 Ağustos'ta Avcılar Belediyesi tarafından Afet Bilgi Sistemi (ABİS) hizmete alınırken Marmara Bölgesi'ndeki 12'nci Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu'nun açılışı yapıldı. Ayrıca halkın olası afet durumunda eğitimini sağlayacak 'Afet Gönüllüleri Projesi' başlatıldı. Proje kapsamında her ayın son pazartesi günü halka eğitim toplantıları düzenlenmesi kararlaştırıldı. Avcılar Kent Konseyi'nin de destek verdiği proje kapsamında Avcılar Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonu'nda afet gönüllüleri ile ilk eğitim toplantısı yapıldı. Bu toplantılara katılacak 18-60 yaşındaki herkese afet bilinci ve hazırlık, temel arama-kurtarma, temel ilk yardım, afet psikolojisi, temel yangın söndürme gibi çalışmalarda eğitim verilen toplantılara destek veriliyor.

Yrd. Doç.Dr. Gündoğdu, Avcılar Belediyesi'nin halkın afetlere karşı eğitimine önem verdiğini görmekten son derece memnun olduğunu, bu çalışmaların tüm yerel yönetimler tarafından yapılması gerektiğini söyledi. Yrd.Doç.Dr. Gündoğdu, toplum belleğinin acıları unutmaya eğilimli olduğunu ancak, var olan tehlikelere karşı önlem alınması ve bunlarla karşılaşıldığında nasıl hareket edileceğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Belediye Başkanı Handan Toprak da, olası afete karşı bilgi ve eğitimin tartışılmaz rolü bulunduğunu anlatırken, "Çağdaş ve uygar toplumlar bu tehlikelere karşı organize olmuştur. Eğitim, sanat ve kültürel çalışma alanlarında hız kesmeden gelişen Avcılar'da sosyal sorumluluk projelerine de önem veriliyor. Avcılar'da oturan herkes eğitim seminerlerine katılarak afet gönüllüsü olup, olası bir afet anında bireylere ilk müdahaleyi yaparak sevdiklerinin, komşusunun, hayatını kurtarabilir" dedi.

Avcılar'da geçen Ağustos ayında belediye, İstanbul Kalkınma Ajansı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) işbirliği ile Firuzköy Mahallesi'nde 12'nci Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu'nun açılış töreni yapılmıştı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afet Gönüllülerine İlk Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement