Afet ve Deprem Bilinci" Projesi Hayata Geçti - Son Dakika
Yerel

Afet ve Deprem Bilinci" Projesi Hayata Geçti

Afet ve Deprem Bilinci" Projesi Hayata Geçti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu Toplumsal Duyarlılık Projesi dersi kapsamında, birinci derece deprem bölgesi olan İslahiye’de ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak “Afet ve Deprem Bilinci” adlı konferans düzenlendi.

18.03.2015 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu Toplumsal Duyarlılık Projesi dersi kapsamında, birinci derece deprem bölgesi olan İslahiye'de ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak "Afet ve Deprem Bilinci" adlı konferans düzenlendi.

Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) kapsamında İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "01-07 Mart Deprem Haftası"nda uygulanmaya başlanan "Afet ve Deprem Bilinci" projesi, bahar dönemi sonuna kadar İslahiye ilçesindeki tüm okullarda konferanslar düzenlenerek afet ve deprem bilinci oluşturulmaya çalışılacak. Bu kapsamda; İslahiye Gülpembe Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesi'nde afet ve deprem bilincine dikkat çekmek amacıyla konferans verildi. Proje kapsamında İslahiye Meslek Yüksekokulu İşletme ve Lojistik programından 40 öğrenci proje kapsamında aktif olarak katılıyor.

İslahiye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde afet ve depremle ilgili sunum yapan TDP Proje Koordinatörü Bilal Erdoğan, deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında alınacak tedbirleri anlatarak, yüzde 92 deprem kuşağında olan ülkemizde depremden kaçışın mümkün olamayacağını ve depremi önleyemeyeceğimize göre, sağlam yere sağlam binalar yapıldığı takdirde korkulacak bir şey olmayacağını söyledi.

Deprem olmadan önce yanımızda iletişim bilgilerini içeren kimliğimizin olması gerektiğini ve deprem çantası, evimizde bulunan dolap, kitaplık gibi eşyaların duvara sabitlenmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Deprem olduğunda evde bulunuyorsak, dolap, koltuk, çamaşır makinesi gibi ağır eşyaların yanına cenin vaziyette durmalıyız. Tiyatro, sinema gibi yerlerde koltukların yan kısmına, yolda araçta isek arabayı durdurarak arabanın yanına cenin vaziyete geçmeli, okulda sınıftaysak sıraların altına değil yanına yine cenin vaziyetinde durmalı, anons ve duyurular yapılana kadar yerimizden ayrılmamalıyız. Sakin olmalı, paniklememeli ve görevlilerin uyarılarına uymalıyız" diye konuştu.

Konferans sonunda Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci, deprem gerçeğinin daima unutulmaması gerektiğini ve Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İslahiye ilçesindeki ortaokul ve liselerde seri deprem konferansları verilerek, depremde hayat kurtarıcı faaliyetlerin anlatıldığı ifadelerini kullandı.

Projeye katılan İşletme Yönetimi Öğrencisi Kübra Demirkıran ise Van depremzedesi olduğunu belirterek, "Depremde 18 yaşındaki kardeşimi kaybettik. Keşke insanlar deprem bilincine sahip olup uyansalar. Bilal Erdoğan ile birlikte birçok okula gidip konferanslara katıldık. Proje çok iyi düşünülmüş ve konular fevkalade güzel. Belki böyle konferanslar bizlere daha önce verilseydi, Van depreminde ölümler daha az olurdu. Üniversitemize Toplumsal Duyarlılık projelerini hayata geçirdiği için çok teşekkür ediyorum, gerçekten toplumsal duyarlılık projeleri biz öğrencilere çok yararlı" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afet ve Deprem Bilinci' Projesi Hayata Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement