Afeti Yaşadık, Tedbirlerle Ucuz Atlattık - Son Dakika
Yerel

Afeti Yaşadık, Tedbirlerle Ucuz Atlattık

Afeti Yaşadık, Tedbirlerle Ucuz Atlattık

Kayseri'de belediyelerin muhtemel afetlere karşı aldıkları önlem, Erciyes'ten inen sel sularının bir faciaya sebebiyet vermesini engelledi.

21.08.2014 10:08  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de belediyelerin muhtemel afetlere karşı aldıkları önlem, Erciyes'ten inen sel sularının bir faciaya sebebiyet vermesini engelledi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe belediyeleri ve ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde sabaha kadar çalıştı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, taşkın koruma kanallarının sürekli açık tutulmasının faciayı engellediğini söyledi.

Şiddetli yağmur sonrası Erciyes'ten gelen sel sularının Deliçay'ı taşırması sonucu Hisarcık, Kıranardı ve Çay Bağları başta olmak üzere Melikgazi ve Talas'ta bazı bölgeleri sel vurdu. Gece yarısı etkili olan afet sonrası Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi ve Talas Belediyeleri, İtfaiye ekipleri, KASKİ, Elektrik Şirketi ve AFAD ekipleri arasında koordine sağlanarak afetin asgari zararla atlatılması ve hasarın kısa sürede giderilmesi için çalışma yapıldı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın çalışmaları sabaha kadar koordine etti.

Kayseri'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes'ten gelen yoğun selin Deliçay'ı taşırdığını ve sel sularının Melikgazi ve Talas bölgesini etkilediğini söyledi. Selin tamamen kontrol altına alındığını dile getiren Palancıoğlu, "Büyükşehir, Melikgazi ve Talas ekipleri koordineli bir şekilde çalışıyor. Deliçay'ın Bağlar kısmında bir yol çökmesi var, orada da çalışmalar sürüyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise bir afet yaşandığını ve bu afetin Kayseri'de ucuz atlatıldığını söyledi. Yalçın şöyle konuştu: "Çok şükürki can kaybı yok. Yıllardan beri ilçe belediyelerimizle birlikte yapılan çalışmalarla taşkın koruma kanallarının sürekli temiz tutulması, ıslahı gereken yerlerin beton perdelerle tamamlanması ve sürekli akışa müsait hale gelmesi için çalışmıştık. Bunun faydasını gördük. Yapılan çalışmalardan dolayı çok fazla hasar yok."

Sel felaketinin yaşandığı Bünyan'a da giderek çalışmaları yerinde inceleyen Genel Sekreter Yalçın, "Bünyan'da da 30 kadar ev ve işyerini su basmış durumda. Yollarda tahribat var. 40 kadar mevsimlik tarım işçisini bulundukları çadırlardan özel bir yurda tahliye ettik. Hasarları giderme çalışması devam ediyor" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afeti Yaşadık, Tedbirlerle Ucuz Atlattık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement