Afetlere Dirençli Gaziantep" Paneli - Son Dakika
Güncel

Afetlere Dirençli Gaziantep" Paneli

Afetlere Dirençli Gaziantep" Paneli

AFAD Başkanı Oktay: "Afete hazırlık kapsamında 800 bin öğretmenimiz ve 17,5 milyon öğrencimize eğitim verilecek"

14.04.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, afete hazırlık kapsamında 800 bin öğretmen ve 17,5 milyon öğrenciye eğitim verileceğini söyledi.

Oktay, Gaziantep Ticaret Odasında düzenlenen "Afetlere Dirençli Gaziantep" panelinde, Türkiye'yi afete hazır hale getirmek istediklerini belirtti. Ailelerin afet konusunda bilinçlendirilmesi için çalışma yürüttüklerini anımsatan Oktay, şimdi de tüm okullara yönelik hazırlık yaptıklarını hatırlattı.

Okullarda afet konusunda eğitim verilmesi gerektiğini anlatan Oktay, şöyle konuştu:

"Bu şekilde Türkiye'nin geleceğini inşa etmiş olacağız. 'Afete Hazır Okul' projemizi fiilen hayata geçirdik. Şu anda okullarda ilk eğitim başlatıldı, bu kapsamda 2 bin 556 öğretmenimiz eğitimden geçti. Bu tüm okullardaki öğretmenlerimizi eğiteceğimiz bir proje olacak. Afete hazırlık kapsamında 800 bin öğretmenimiz ve 17,5 milyon öğrencimize eğitim verilecek."

Vali Erdal Ata ise kentin en fazla göç alan illerin başında geldiğini, İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunduğunu dile getirdi.

Bu bölgenin birinci derece deprem riski altında bulunduğunu anımsatan Ata, şunları kaydetti:

"Deprem riski yüksek yerleşim yerlerinden Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi civarında meydana gelebilecek 7 şiddetinde bir depremde organize sanayi bölgemizin etkilenmesi beklenilmektedir. Bu çerçevede ilimizdeki tüm kamu binalarımızda beton kalitesinin tespiti talimatını verdik. Fizibilitesi yapılan 668 kamu binasından 145'inin güçlendirilmesi veya yıkılması, 199'unun da riskli olduğu ortaya çıktı."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de afete karşı kriz merkezi oluşturarak olay esnasında kimin ne yapacağını sistemli şekilde hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Birleşmiş Milletler Tanıtım ve Destek Bölüm Başkanı German Velazquez de çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Oktay, Ata, Şahin ve Velazquez'e çeşitli hediyeler verdi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afetlere Dirençli Gaziantep' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement