Antalya'daki Çiftçilere Zarar Ödeneği Sağlandı - Son Dakika
Yerel

Antalya'daki Çiftçilere Zarar Ödeneği Sağlandı

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Başbakanlığın Antalya'da 13 Ocak'ta yaşanan sel felaketinde zarar gören vatandaşlara 6 milyon lira ödenek gönderdiğini açıkladı.

11.02.2015 14:41  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, 13 Ocak tarihinde yaşanan sel felaketinde zarar gören vatandaşlar için Başbakanlık'tan 6 milyon lira ödenek gönderildiğini bildirdi.

Özellikle Kumluca ve Demre bölgesinde büyük hasara yol açan sel felaketinde toplam 11 ilçenin 71 mahallesinde çiftçilerin zarar gördüğüne dikkat çeken Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, zarar gören çiftçi sayısının 2 bin 215 olmasına karşın bunların sadece 324'ünde tarım sigortası bulunduğunu açıkladı.

Bu rakamların tarım sigortasının önemini bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen İl Başkanı Sümer, toplam 5,107,1 dekar kapalı alan ve 14 bin 185 dekar açık alanın zarar gördüğünü kaydetti. İl Başkanı Sümer, Başbakanlık'tan 6 milyon liralık ödeneğin Antalya Valiliğine gönderildiğini, Valiliğin de ilgili Kaymakamlıklara göndererek çiftçilere ulaşmasını sağlayacağını belirterek, "Devletimiz her zaman mağdurun yanındadır ve yardım elini uzatmaktadır" dedi.

SİGORTANIN YÜZDE 50'Sİ DEVLETTEN

Toplam 11 İlçenin etkilendiği sel felaketi sonrasında bir kez daha tarım sigortasının öneminin ortaya çıktığına dikkat çeken AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi daha önceden tarım arazisine sigorta yapılamıyordu. Şimdi tarıma sigorta yaptırabiliyoruz. Seranın örtüsüne yaptırabiliyoruz, içindeki ürüne yaptırabiliyoruz, meyve bahçesine yaptırabiliyoruz. Bunlar devletin üreticilere sunduğu büyük bir avantaj. Bir büyük avantaj da tarım sigortasının yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanıyor olması. Eğer biz bunu çok iyi bir şekilde kullanabilirsek, sigortamızı yaptırabilirsek, bu tarz olaylarda üzüntüye düşmenin önüne geçebiliriz.Ben tekrar sel felaketinden zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya'daki Çiftçilere Zarar Ödeneği Sağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement