Afganistan, Bağımsızlık Gününü Kutluyor - Son Dakika
Güncel

Afganistan, Bağımsızlık Gününü Kutluyor

Ülkenin İngiliz sömürgesinden kurtulmasının yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

19.08.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın İngiliz sömürgesinden kurtulmasının 95. yıl dönümü, başkent Kabil'de düzenlenen sade bir törenle kutlandı.

Savunma Bakanlığı'ndaki törene, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, bakanlar, yabancı ülke temsilcileri ve çok sayıda Afganistanlı yetkili katıldı. Törende ilk olarak Karzai, Savunma Bakanlığı'nda bulunan "Bağımsızlık Minaresi"ne çiçek bıraktı.

Hamid Karzai, daha sonra yaptığı konuşmada, bağımsızlığın Afgan halkının fedakarlığının sonucu olduğunu dile getirerek, "Bağımsızlığı atalarımız bize miras olarak bıraktı. Biz de bu mirası savunduk" dedi.

Afganistan'da her ailenin ülkesi için bir veya iki ferdini feda ettiğini vurgulayan Karzai, bu fedakarlığın Afganistan'a onur getirdiğini söyledi. Karzai, "Her birimiz kendimizden fedakarlık göstererek ülkemizin bağımsızlığını elde ettik. Şimdi el ele verip ülkenin gelişmesi için çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Afganistan'ın bağımsızlığını Şah Amanullah Han 19 Ağustos 1919'da İngilizlerden elde etti. Bağımsızlığın elde edilmesinin ardından Afganistan başka ülkelerin de işgaline maruz kaldı. Afganistan'da iç karışıklıklar hala devam ediyor. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan, Bağımsızlık Gününü Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement