Afganistan Cumhurbaşkanı Gani Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani Açıklaması

I Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, "bazı ülkelerin Afganistan'ın kendi ayakları üstünde durmasını istemediğini, buna rağmen bu ülkenin de bir gün kendi ayakları üstünde durabileceğini" söyledi.

01.06.2015 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEZAR-I Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, "bazı ülkelerin Afganistan'ın kendi ayakları üstünde durmasını istemediğini, buna rağmen bu ülkenin de bir gün kendi ayakları üstünde durabileceğini" söyledi.

Gani, ülkenin batısındaki Herat kentine yaptığı ziyareti sırasında düzenlediği basın toplantısında, Afganistan devletinin, güvenlik güçlerini daha da güçlendirmek için yeni projelerin üzerinde çalıştığını belirterek, "Afgan güvenlik güçlerini daha da güçlendirme konusunda önümüzdeki haftalarda yeni iyi haberler duyacaksınız" dedi.

Afganistan devletinin Taliban ile barış görüşmelerine de değinen Gani, Taliban'ın saldırılarını artırarak söz konusu görüşmelerde hükümetin konumunu zayıflatmak istediğini belirtti.

Gani, Afganistan hükümeti ve halkının, zayıf konumda Taliban ile müzakereye asla oturmayacağını kaydetti.

Son zamanlarda terör eylemlerinin, ülkenin kuzey, güney ve batısında yoğunlaştığını dile getiren Gani, bu bölgelerdeki yer altı zenginliğinin Afganistan'ın kalkınmasında önemli rol oynadığına işaret ederek muhalif grupların bölgedeki önemli gelir kaynaklarını yok ederek ülke ekonomisine darbe vurmak istediğini vurguladı.

Gani, "Bazı ülkeler Afganistan'ın kendi ayakları üstünde durmasını istemiyor, samimi olarak söylüyorum Afganistan da bir gün kendi ayakları üstünde durabilecek" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan Cumhurbaşkanı Gani Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement