Afganistan'da 21 Ton Uyuşturucu İmha Edildi - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da 21 Ton Uyuşturucu İmha Edildi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de değişik operasyonlarda polisin ele geçirdiği 21 ton uyuşturucu imha edildi.

29.10.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın başkenti Kabil'de değişik operasyonlarda polisin ele geçirdiği 21 ton uyuşturucu imha edildi.

İçişleri Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Departmanı Başkanı Baz Mohammad Ahmedi, imha edilen uyuşturucu maddelerin son dokuz ayda Kabil'in değişik bölgelerinde yakalandığını bildirdi.

Afganistan'da üretilen uyuşturucunun terör örgütlerinin gelir kaynağı olduğunu belirten Ahmedi, "Yeni hükümetimiz uyuşturucu ile mücadeleyi önceliği olarak seçmeli. Bu alanda görevli olan polis sayısı artırılmalı ve uyuşturucu üretimine son vermek için hükümetin ciddi iradesi olmalı" dedi.

Ahmedi, Afganistan'da 3 milyon kişinin uyuşturucu üretimi ve ticareti alanında çalıştığını dile getirerek, sadece 2 bin 500 polisin uyuşturucu ile mücadele için uğraştığını söyledi.

Afgan hükümetinin verdiği bilgiye göre, Afganistan'ın istikrarsız olan 16 kentinde uyuşturucu üretiliyor. Ülke içindeki uyuşturucu bağımlısı sayısı ise 1,6 milyon.

Son rakamlara göre, dünyada satılan uyuşturucunun yüzde 90'ı Afganistan'da üretiliyor. Afganistan'ın güneydeki Helmand kenti, ülkede uyuşturucu üretiminin en büyük merkezi olarak biliniyor.

ABD, geçen 13 yılda Afganistan'da uyuşturucu üretimi ile mücadele için yaklaşık 7 milyar dolar harcadı ancak uyuşturucu üretimi gittikçe arttı. Yapılan tüm çabalar ve masraflara rağmen Afgan hükümeti tek başına uyuşturucu ile mücadele edemeyeceğini ve dünyanın bu sorunun çözülmesi için ciddi destek vermesi gerektiği belirtiyor. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da 21 Ton Uyuşturucu İmha Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement