Afganistan'da 3 Türk'ün Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Afganistan'da 3 Türk'ün Öldürülmesi

Afganistan\'da 3 Türk\'ün Öldürülmesi

Hayatını kaybedenlerden Halil Gül'ün, Kayseri'deki evinde hüzün var Gül'ün ağbeyi Atıf Gül: "Borçları vardı, ödeyebilmek için gitmişti"

02.06.2014 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın doğusundaki Nangerahar vilayetinde Türk mühendis ve işçilerini taşıyan araca yönelik intihar saldırısında hayatını kaybedenlerden Halil Gül'ün, borçlarını ödeyebilmek için bu ülkede çalıştığı belirtildi.

Evli ve iki çocuk babası Halil Gül'ün (51) yakınları ve komşuları, Bünyan ilçesi Karatay Mahallesi'ndeki evine gelerek, taziyede bulundu.

Gül'ün eşi Gülşen Gül, "Ben şimdi ne yaparım, beni bırakıp da nerelere gittin?" diyerek gözyaşı döktü.

Halil Gül'ün ağabeyi Atıf Gül, AA muhabirine, kardeşinin 4 aydır Afganistan'da çalıştığını söyledi.

Kardeşinin inşaat işçisi olarak gittiğini, ardından ustabaşı olduğunu ve iki ay önce izne geldiğinde görüştüklerini ifade eden Gül, "Ben de oradaydım, kısa süre önce döndüm. Kardeşim Afganistan'da kalıp, çalışmaya devam etti. Borçları vardı, ödeyebilmek için gitmişti" diye konuştu.

Tuygun Taştan da kuzeni Halil Gül ile dün akşam internet üzerinden görüştüklerini anlattı.

Gül'ün, kredi çekerek ev aldığını belirten Taştan, "Akşam konuştuğumuzda, 'burada işimiz az kaldı, Irak'a geçeceğim, burası bitiyor' dedi. Borcun altına girmişti, aldığı evin kredisini ödemek için gitmişti. Ben de oradaydım, 6 ay kaldım. Orada hiç güvenlik yok. Herkes herkese istediğini yapıyor. Sabah işe giderken bomba patlatmışlar, acımız büyük" dedi.

Gül'ün, Sarıoğlan ve Özvatan ilçelerinde lisede yatılı eğitim gören kızı Zarife (14) ve oğlu Mustafa Gül'e (15), babalarının öldüğü henüz söylenmediği öğrenildi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afganistan'da 3 Türk'ün Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement