Afganistan'da Çığ Düştü: 128 Ölü - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Çığ Düştü: 128 Ölü

Afganistan'ın Pençşir kentinin değişik bölgelerinde, çığ düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 128'e ulaştı.

25.02.2015 19:38  Güncelleme: 08:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Pencşir vilayeti iki gündür yoğun kar yağışı altında. Kentin değişik bölgelerinde onlarca çığ düştü, ölü sayısı 128'e ulaştı.

ZAMANA KARŞI YARIŞIYORLAR

Pencşir Valisi Abdul Rahman Kabiri, kentteki tüm ilçelerin yollarının kapandığını, yardım götüremediklerini belirtti. Ölü sayısının 128'e çıktığını bildiren Associated Press, karları elleriyle kazarak enkaz altındakilere ulaşmaya çalışan Afganların zamana karşı yarıştığını bildirdi.

100 EV, 2 OKUL VE 3 MESCİD ZARAR GÖRDÜ

Başkent Kabil'in yaklaşık 100 kilometre kuzeydoğusundaki vilayetin Peryan, Heseyi Evel ve Dare ilçelerinde ve kent merkezinde 100 ev, iki okul ve üç mescidin çığdan zarar gördüğünü ifade eden Kabiri, daha önce yaptığı açıklamada, sadece dokuz kişinin kurtarılabildiğini belirtmişti.

HER YIL ONLARCA KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

Afganistan'ın merkezi ve kuzeyinde çığ düşmesi sonucu her yıl onlarca kişi hayatını kaybediyor.

Öte yandan, Afganistan'ın doğusundaki Lağman kentinde meydana gelen sel nedeniyle sekiz kişinin öldüğü, onlarca evin hasar gördüğü ve yüzlerce hektar tarlanın kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Afganistan\'da Çığ Düştü: 128 Ölü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Afganistan'da Çığ Düştü: 128 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • neco: Bu ne bicim kader. sscb vurdu, abd vurdu, taliban vuruyor, el kaide vuruyor, yoksulluk vuruyor, hastalik vuruyor, cehalet vuruyor, yobazlik vuruyor, feodalite vuruyor, hirsiz yoneticiler vuruyor, vuruyorda vuruyor. genelde islam ulkelerinin kaderi bu. neden denince hep birden bati yapiyor, israil yapiyor. . o yapiyor. yaptirma beyin yokmu hic. cehalet hurafe nedendir. panzehiri egitim. 13 4 Yanıtla
  • Uzun adam: Allah muhafaza 10 2 Yanıtla
  • Dentist: Allah rahmet eylesin yazik cok uzuldum 1 0 Yanıtla
  • serkan şirvan: ulan beyinsizler ne zaman bırakacaksınız su her doğal afettenten sonra alın yazısı edebiyatını. Haberi okudunuzmu her yıl cığ düşmesinden insan ölüyor aynı yerde diyor. İşte Afganistanda'da cahillik diz boyu olduğu için sonuç bu. Bu afetlerden ders çıkartıp gereken önlemler alınsa can kaybı en aza inecek. . . 0 1 Yanıtla
  • cesur: allah onları affı u mağfiret eylesın 1 0 Yanıtla
  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement