Afganistan'da Otele Baskın - Son Dakika
Dünya

Afganistan'da Otele Baskın

Afganistan\'da Otele Baskın

Afganistan’da bulunan bir otele baskın düzenleyen silahlı 4 saldırgan güvenlik güçleri tarafından öldürülerek etkisiz hale getirildi.

27.05.2015 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'da bulunan bir otele baskın düzenleyen silahlı 4 saldırgan güvenlik güçleri tarafından öldürülerek etkisiz hale getirildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in Vezir Muhammed Akbar Han bölgesinde bulunan bir otele dün gece saatlerinde bir saldırı gerçekleştirildi. Güvenlik görevlisi konuyla ilgili açıklamasında, bölgede bulunan Heetal Plaza Otel'in hedef alındığını söyleyerek, bölgenin Kriz Müdahale Birimi tarafından kontrol altına alındığını ifade etti. Kabil Bölge Komutanı Abdurrahman Rahimi olayın ardından yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren 4 silahlı saldırganın güvenlik güçleri tarafından öldürülerek etkisiz hale getirildiğini ve silahlarına el konulduğunu ifade etti. Rahimi, saldırı sırasında sivil ya da askeri kaybın yaşanmadığını belirterek, oteldeki turistlerin de zarar görmediğini bildirdi.

Afganistan'da bulunan Park Palace Otel'e iki hafta önce düzenlenen baskında aralarında Hindistan, Pakistan, ABD, İtalya, Kazakistan ve İngiltere vatandaşların da bulunduğu 14 kişi hayatını kaybetmişti. - KABİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Afganistan'da Otele Baskın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
    19:03 Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

    Kazakistan'da yoğun yağışlı geçen kış sonrası eriyen kar suyu, köylere taşarak büyük bir su baskınına neden oldu. Ülkenin bazı eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilirken, 2 binden fazla kişi tahliye edildi. Kar suyunun taşması sonucu bazı köyler tamamen su altında kaldı ve ulaşım zorlaştı. Acil Durumlar Bakanlığı, sular altında kalan köylerden 613'ünün çocuk olduğunu ve 2 bin 54 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Ülkede 1,7 milyon metreküpten fazla erimiş kar suyu pompalandı.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.


Advertisement