Afganistan'daki Tecavüz Suçlularına İdam - Son Dakika
Güncel

Afganistan'daki Tecavüz Suçlularına İdam

Afganistan\'daki Tecavüz Suçlularına İdam

Kabil'de tecavüzle suçlanan 5 kişiye idam, 2 kişiye 20 yıl hapis cezası verildi.

15.09.2014 19:06  Güncelleme: 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın başkenti Kabil'de üç hafta önce 4 kadına tecavüz eden ve değerli eşyalarını çalan 10 kişiden 5'i Kabil İstinaf Mahkemesi tarafından idama, 2'si de 20 yıl hapse mahkum edildi.

SUÇLARINI KABUL ETTİLER

Kabil İstinaf Mahkemesi Başkanı Sedikullah Hakik, mahkemeye çıkarılan 7 kişiden 5'inin "tecavüz, hırsızlık ve insan kaçırma" gibi suçlar işlediğini ve suçlarını kabul ettiğini belirterek, Afganistan Ceza Kanunu'na göre idama mahkum edildiğini açıkladı.

Hakik, "Bu suçluların 5'inin üç hafta önce Kabil'in Pağman ilçesinde, polis üniforması giyip, bir ailenin kadınlarına tecavüz ettiği ispatlandı ve idama mahkum edildi, 2'si ile ilgili mahkemeye sunulan deliller yeterli değil, bu 2 kişi suç ortağı olduğu için 20 senelik hapse mahkum edildi" dedi.

TEMYİZ YOLU AÇIK

Olayın mağduru ailenin katılmadığı duruşmada, mahkeme kararının nihai olmadığını dile getiren hakim, kararın Yargıtayda temyiz yolunun açık olduğunu söyledi.

4 KADINA TECAVÜZ EDİLMİŞTİ

Kabil'in Pağman ilçesinde geçen ay katıldıkları düğünden evine dönen bir aile başkentin girişinde polis üniforması giyen kişiler tarafından durdurularak, bir köye götürüldüğünü belirtilmişti. Gruptaki erkeklerin saldırganlar tarafından dövüldüğü, aralarında hamile birinin de bulunduğu 4 kadına tecavüz edilmişti.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, daha önce yaptığı açıklamada, Kabil'in Pağman ilçesinde kadınlara tecavüz eden kişilerin idam edilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'daki Tecavüz Suçlularına İdam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement