Afganistan Devlet Başkanı Gani Pakistan'da - Son Dakika
Güncel

Afganistan Devlet Başkanı Gani Pakistan'da

Pakistan'ın, Afgan hükümeti ile Afgan Talibanı arasındaki müzakere sürecindeki Çin'in girişimini destekleceği açıklandı.

14.11.2014 21:05  Güncelleme: 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'ın Afgan askerlerinin Pakistan'da eğitim görmesiyle ilgili Afgan yetkililerine yapılan teklifin kabul edildiği bildirildi.

Resmi ziyaret kapsamında Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gelen Afganistan Devlet Başkanı Muhammed Eşref Gani, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnün Hüseyin, Başbakan Navaz Şerif, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif ve üst düzey siyasi liderler ile ayrı ayrı görüştü.

Gani'nin, yarın Başbakan Şerif ile bir araya gelerek ekonomik ve ticaret alanlarındaki işbirliği geliştirme konusundaki anlaşmaları imzalayacağı belirtildi.

Pakistan ordusu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Afganistan Devlet Başkanı Muhammed Eşref Gani'nin askeri eğitim, güvenlik ve savunma alanlarında Pakistan ile işbirliği geliştirmeyi istekli olduğu belirtildi.

Afganistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Şer Muhammed Kerimi İslamabad'da Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Pakistan'ın bize askeri eğitim konusunda yaptığı teklifi kabul ettik ve bir kaç gencimizi Pakistan'daki harp okullarına göndermeye karar verdik" dedi.

Pakistan ziyaretinin çok yararlı olduğunu nitelendiren Kerimi, "ziyaretten çok ümitliyiz, maziyi unutup geleceğe doğru bakmayı kararlaştırdık" diye konuştu.

AA muhabirine konuşan Başbakan Navaz Şerif'in Ulusal Güvenlik ve Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz, Pakistan'ın, Afgan hükümeti ve Afgan Talibanı arasındaki siyasal uzlaşma konusunda Çin'in girişimini desteklediğini söyledi.

Aziz, "Pakistan, Afganistan'daki müzakere sürecini desteklemektedir, Afgan Talibanının Afgan hükümeti ile müzakere masasına getire bilmek için Çin tarafından yapılan çabaları da desteklemeye hazırız, ABD tarafından başlatılan Katar'daki müzakere süreci başarısız oldu, Çin tarafsız bir ülke, biz Çin'in çabalarını desteklemeye hazırız ancak Afgan hükümeti bu konuda önce karar vermelidir" dedi. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan Devlet Başkanı Gani Pakistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement