Afganistan-Türkiye-Abd İlişkileri ve Eğitim" Konsferansı - Son Dakika
Güncel

Afganistan-Türkiye-Abd İlişkileri ve Eğitim" Konsferansı

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'de ne varsa aslında öğretmenlerin eseri olduğunu belirterek, "Sizler ne kadar, bilgili, donanımlı, çevreniz ve dünyadaki olaylar hakkında bilgi sahibi olursanız, bizlerde geleceğe güvenle bakarız." dedi.

22.06.2016 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'de ne varsa aslında öğretmenlerin eseri olduğunu belirterek, "Sizler ne kadar, bilgili, donanımlı, çevreniz ve dünyadaki olaylar hakkında bilgi sahibi olursanız, bizlerde geleceğe güvenle bakarız." dedi.

Balkanlıoğlu, İl Milli Müdürlüğünce Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Afganistan-Türkiye-ABD İlişkileri ve Eğitim" konulu konferansa katıldı.

Öğretmenlere hitaben konuşan Vali Balkanlıoğlu, öğrenmenin bir süreç olduğunu, misyon, vizyon sahibi olmak ve geleceğe yönelik bazı perspektiflere sahip olmak, bazı ölçütleri geliştirmenin çok önemli olduğunu ifade ederek "Üniversitelerden mezun olduktan sonra genelde çoğu insan bilgilerine bir gram ilavede bulunmuyor. Konferanslara katılmak, kitap okumak, dünyayı takip etmek, kendi mesleği ile ilgili olsun gelişmeleri yakından takip etmek son derece önemlidir. Gelişimin gereği budur." diye konuştu.

Öğretmenlerin çok kutsal bir görev içerisinde olduğuna dikkati çeken Balkanlıoğlu, "Sizlere, eğitim, öğretimin birer neferleri olarak Türkiye'nin geleceğinin emanet edildiği gençleri yetiştirmekle vazife olan güzel bir meslek bahşedilmiş. Sizin şekillendireceğiniz nesiller, Türkiye'de geleceği belirleyecek. Türkiye'de ne varsa aslında öğretmenlerin eseridir. Sizler ne kadar, bilgili, donanımlı, çevreniz ve dünyadaki olaylar hakkında bilgi sahibi olursanız bizler de geleceğe güvenle bakarız." dedi.

Konuşmanın ardından Emekli Tuğgeneral Şafak Gök tarafından "Afganistan-Türkiye-ABD İlişkileri ve Eğitim" konulu konferans verildi.

Afganistan'ın konumu ve önemine değinen Gök, 2003 yılından bu yana Afganistan'da görev yaptığını ve 520 rütbeli Türk askerinin Afganistan'da bulunduğunu anlattı.

Afganistan'da, Türkiye'nin gelişmiş, modern ve zengin bir ülke olarak görüldüğünü belirten Gök, "Türkçe kursları rağbet görüyor. Türk dizileri çok izleniyor. Afganistan'da Türkçe yayın yapan radyo ve televizyon kurulmalı, Türkçe kurslar artırılmalı." ifadelerini kullandı.

Şafak Gök, konferansın son bölümünde davetlilerin sorularını yanıtladı.

Konferansa, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan-Türkiye-Abd İlişkileri ve Eğitim' Konsferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement