Afganistan ve Tacikistan Arasında Ortak Tatbikat - Son Dakika
Güncel

Afganistan ve Tacikistan Arasında Ortak Tatbikat

Afganistan ve Tacikistan Arasında Ortak Tatbikat

Terör ve uyuşturucu kaçakçılığını önlemek için iki ülke arasında gerçek germermilerin kullanıldığı ortak askeri tatbikat yapıldı.

28.08.2014 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan ve Tacikistan, Pamir bölgesinde uyuşturucu kaçakçılığını  önlemek için gerçek mermilerin kullanıldığı ortak askeri tatbikat düzenledi.

Tasnim Haber Ajansı'na göre, Afgan ve Tacik güvenlik güçleri, iki ülke arasındaki sınırda bulunan Pamir bölgesi yakınında  ortak askeri tatbikat düzenledikleri ve bu tatbikatın 29 Ağutos'a kadar devem edileceği duyuruldu.

Afganistan ve Tacikistan olası  terörist saldırılarına ve uyuşturucu kaçakçılığına karşı hazırlanmak amacıyla periyodik olarak iki ülkenin sınır bölgelerinde ortak askeri tatbikatların devam etmesi bekleniyor.

Bundan once de Tacikistan, Kırgızistan ve diğer Orta Asya cumhuriyetleri ile teröre karşı ortak askeri tatbikat düzenlenmişti.

Artan terör faaliyetleri konusunda endişeli olan Tacikistan ve bölgedeki ülkeler, 2014 sonunda Afganistan'dan yabancı askerlerin çekilmesi ile terör faaliyetlerinin ve uyuşturucu kaçakçılığının önemli ölçüde artacağını ve bu nedenle zaman zaman ortak askeri tatbikat yapılması gerektiğini vurguluyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan ve Tacikistan Arasında Ortak Tatbikat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement