Afganlar Gözaltındayken Öldüğünü İddia Ettikleri Afgan Mülteci İçin Etkin Soruşturma İstedi - Son Dakika
Yerel

Afganlar Gözaltındayken Öldüğünü İddia Ettikleri Afgan Mülteci İçin Etkin Soruşturma İstedi

Afganlar Gözaltındayken Öldüğünü İddia Ettikleri Afgan Mülteci İçin Etkin Soruşturma İstedi

Kayseri’de yaşayan Afgan mülteciler, Van Yabancılar Şubesinde gözaltındayken öldüğünü iddia ettikleri Afgan mülteci için etkin soruşturma istedi.

23.06.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de yaşayan Afgan mülteciler, Van Yabancılar Şubesinde gözaltındayken öldüğünü iddia ettikleri Afgan mülteci için etkin soruşturma istedi.

Afgan mülteciler adına konuşan Amir Kali "17 yaşında Lütfillah Tacik isimli çocuğun Van Yabancılar Şube Müdürlüğünde işlemleri yapılırken işkenceye maruz kaldığı, beyin kanaması teşhisi ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındığı ve üç gün yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra 31.05.2014 tarihinde hayatını kaybettiği bizlere ulaşmıştır" dedi.

Kali "Lütfillah Tacik adı ile kaydedilen Afgan çocuk 16.05.2014 tarihinde Iğdır ili Aralık ilçesinde yanındaki 20 kişi ile birlikte Türkiye'ye iltica ederken yakalanmış. Yakalananlar hakkında 17.05.2014 tarihinde idari gözetim kararı verilmiş ve İçişleri Bakanlığı tarafından Yabancılar Şubesinde tutulan, aralarında Lütfillah Tacik'inde bulunduğu 35 kişinin Van Geri Gönderme Merkezine gönderilmesine karar verilmiştir ve 35 kişi 23.05.2014 tarihinde Van Geri Gönderme Merkezine gönderilmiştir" diye konuştu.

" 27.05.2014 tarihinde Yabancılar Şube Polisi Van Aile ve Politikalar İl Müdürlüğünde bulunan 7 çocuğu teslim alarak bulaşıcı hastalıklar ve yaş tespitlerini yapmak amacıyla geri Van Geri Gönderme Merkezine götürülmüştür. Burada görevli Yabancılar Şube Memuru tarafından yanlış bilgi verdiği için darp edilmiş ve işkenceye maruz kalmıştır. Aldığı darbeler sonucu beraber tutulduğu çocukların yanına geldiğinde baygınlık geçirmiş, hastaneye kaldırılmıştır" diye konuşan Kali "Lütfillah Tacik Geri Gönderme Merkezi polislerince Van Bölge ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış fakat 3 günlük yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitirmiştir" dedi.

Kali son olarak "Savcılık, olay yeri kameralarına el koyulması için Van Edremit Polis Merkezi Amirliğini görevlendirmiştir ve incelemede sadece olay yerine bakan kameranın bozuk olduğu ve görüntü kaydetmediği belirtilmiştir. Biz Afgan mülteciler olarak olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Ayrıca, soruşturmanın akıbetini kontrol etmek üzere Barolar olmak üzere bütün ilgili kurum ve kuruluşları davet ediyoruz" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afganlar Gözaltındayken Öldüğünü İddia Ettikleri Afgan Mülteci İçin Etkin Soruşturma İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement