Bursa'da Afrikalı Yetimler İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Afrikalı Yetimler İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Bursa\'da Afrikalı Yetimler İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Bursa'da düzenlenen 1 Şiir 1 Yetim projesi ile Afrikalı yetimler için yardım kampanyası başlatıldı.

21.11.2013 11:44  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Yağmur Dergisi ve Kimse Yok mu Derneği organizasyonunda düzenlenen '1 Şiir 1 Yetim' projesi ile Afrikalı yetimler için yardım kampanyası başlatıldı.

Yağmur Dergisi ve Kimse Yok mu Derneği organizasyonunda Afrikalı yetimleri '1 Şiir 1 Yetim' projesi kapsamında tanınmış yorumcuların dergide yayınlanan şiirleri seslendirdiği Göklerin Titreyişi adlı albümün Bursa galası, Özel Nilüfer Eğitim Kurumları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı. Galada isminin açıklanmasını istemeyen iki kadın, aldıkları CD karşılığında kollarındaki altın bilekliği bağışlaması dikkat çekti. 2 bin 500'e yakın kişinin katıldığı galada duygu dolu anlar da yaşandı. Bedirhan Gökçe ve Dursun Ali Erzincanlı'nın okuduğu şiirleri herkesi duygulandırdı. Yağmur Dergisi Şairi Ziya Paşa Akyürek, "Ülkemizin tanınmış yorumcularının hazırladığı albüm 100 bin adet basıldı. Yetimlere bağış yapmaya vesile olarak bu CD'leri insanlarımıza sunuyoruz. Hedefimiz, 10 tane yetimhane yaptırmak. Konya, Ankara, Kahramanmaraş, Denizli ve birçok ilde galası olacak. Albümün ilk Anadolu durağı Bursa oldu. İstanbul'da 7 bin CD bağışçılara verilmişti. Bursa'da bu sayı 10 bini buldu" dedi.

Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, programın önemine dikkat çekerek, "Verdiğimiz kaliteli eğitimin yanında çocuklarımızın sosyal projelerde de yer almasını arzuluyoruz. Afrika'daki yetimlere de duyarsız kalamadık. Böyle bir projenin Bursa ayağına ev sahipliği yapmak büyük onur" şeklinde konuştu.

Alkışlarla sahneye çıkan Bedirhan Gökçe, performansıyla büyük beğeni topladı. Galada sahne alan Dursun Ali Erzincanlı seslendirdiği şiirlerle herkesi mest etti.

Nilüfer eğitim kurumları Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Büyüktepe, "Burada satılan herhangi bir CD'den Afrika'ya bir yetimhane yapılacak. Böylesine güzel bir hayır işinde Nilüfer Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizle, velilerimizle, öğretmenlerimizle ve bizim de bir katkımız olsun diye arzu ettik. Böyle bir organizasyonu yapanlardan, gelenlerden, katılımcılardan hepsinden Allah razı olsun, teşekkür ediyorum" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Afrikalı Yetimler İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement