Afrikalı Yoksullar, Hayırseverlerin Kurbanlarıyla, "Bayram Edecek" - Son Dakika
Güncel

Afrikalı Yoksullar, Hayırseverlerin Kurbanlarıyla, "Bayram Edecek"

Türk yardım kuruluşları, bayramda Etiyopya, Cibuti, Kenya, Uganda ve Somali gibi Doğu Afrika ülkelerinde 150 binden fazla aileye kurban eti dağıtacak.

01.10.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Afrika ülkelerinde 150 binden fazla ihtiyaç sahibi aile, Türkiye'den gönderilen kurbanlarla bayram edecek.

Türkiye'den bölgeye giden yardım kuruluşları, Kurban Bayramı'nda başta Etiyopya olmak üzere bölge ülkelerinde, muhtaç ailelere et dağıtacak.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Etiyopya, Cibuti, Kenya, Uganda ve Somali'de toplam 45 bin küçükbaş kurban kesecek.

TDV yetkilisi Yüksel Sezgin, Etiyopya'da 8 ayrı noktada kesim yapacaklarını belirterek, "Biz ihtiyaç sahibi ailelerin uzun süreli et yiyebilmelerini istiyoruz ve bu nedenle kesilen bir koyunu 2'ye en fazla 4'e bölerek dağıtıyoruz" dedi.

TDV'nin kestiği kurbanların Somali ve Eritreli mülteciler dahil bölge ülkelerindeki 100 bin aileye ulaştırılması hedefleniyor. Etiyopya'daki TDV'nin kurban kesim organizasyonunu, Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Acar bizzat yönetecek.

Kızılay, "tonlarca et dağıtacak"

Türk Kızılayı da Doğu Afrika'daki kurban faaliyetleri için merkez seçtiği Etiyopya ve Somali'nin çeşitli kentlerinde kesim yapacak.

Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 ülkede toplam bin 100 adet büyükbaş hayvan keserek, ortalama 275 ton et dağıtacaklarını söyledi. Bununla söz konusu ülkelerde 20 binden fazla aileye yardım yapılması hedefleniyor.

Türkiye'den birçok yardım kuruluşu da Etiyopya, Somali, Kenya, Uganda, Cibuti ve Tanzanya'da kurban keserek, muhtaç ailelere et dağıtacak.

TDV, Türk Kızılayı'nın yanı sıra  ve yardım kuruluşlarının kestiği kurbanlarla Doğu Afrika ülkelerinde, 150 binden fazla eve et ulaştırılması planlanıyor. - Addis Ababa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afrikalı Yoksullar, Hayırseverlerin Kurbanlarıyla, 'Bayram Edecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement