Afşin'de, "Ben Gökyüzünde Bir Yıldızım Projesi" - Son Dakika
Yerel

Afşin'de, "Ben Gökyüzünde Bir Yıldızım Projesi"

Afşin\'de, "Ben Gökyüzünde Bir Yıldızım Projesi"

"Ben gökyüzünde bir yıldızım" adlı Avrupa Birliği Projeleri kapsamında İtalya'dan 13 öğrenci Afşin'e geldi.

02.07.2014 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ben gökyüzünde bir yıldızım" adlı Avrupa Birliği Projeleri kapsamında İtalya'dan 13 öğrenci Afşin'e geldi.

Afşin Turgay Ciner Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan projenin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından kabul edilmesinin ardından İtalya'den gelen öğrencilerle birlikte projenin tanıtımı yapıldı.

Okul Müdürü İhsan Acer, hazırladıkları çalışmanın bir uzay havacılık projesi olduğunu söyledi.

Havacılık ve uzay konusunda kendini yetiştirmek isteyen öğrencilerin yeterli imkanı bulmadığını dile getiren Acer, şunları kaydetti: "Gençler için eğitim müfredatı içinde yeteri kadar ele alınmamakta, uygulama tabanlı deneysel çalışmalardan uzak, yüzeysel tanımlayıcı ve ezbere dayalı bilgiler ile geçiştirilmektedir. 'Gençler ve Havacılık' veya 'Gençler ve Uzay' temaları resmi araştırmalarda veya istatistik kurumlarının yaptığı araştırmalarda gerektiği kadar ele alınmamaktadır. Gereken değer ve önem verilmemektedir."

Acer, yeterli imkanın sağlanmadığı için de bir proje hazırlayarak bu alanda bir çalışmanın içerisinde girdiklerini söyledi.

Gençlere rehber olmaya önem gösterdiklerini dile getiren Acer, "Gençleri bilime, araştırmaya ve incelemeye yönlendirerek uzay ve havacılık konularını yakından tanımalarını sağlamak ve faaliyetler gerçekleştirmelerine imkan sunmak amacıyla ve bu alan da gençlere rehber olmak hedefiyle kurgulanmıştır" diye konuştu.

İtalya eğitimcilerden Fabrızıo Fıorllı ise projenin her ülke için sonsuza kadar iş birliği içerisinde olmasını temenni ettiğini bildirdi.

İtalyan ve Afşin halkının işbirliği içerisinde olmasını dileyen Fıorllı, projenin başarıyla tamamlanacağını kaydetti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afşin'de, 'Ben Gökyüzünde Bir Yıldızım Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement