Afşin'de Esnaf Buluşması Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Afşin'de Esnaf Buluşması Etkinliği Düzenlendi

Semerkand Dergisi Afşin Temsilciliği, Esnaflarla Buluşma etkinliği düzenledi.

30.01.2014 12:01  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Semerkand Dergisi Afşin Temsilciliği tarafından "Esnaflarla Buluşma" etkinliği düzenlendi.

Semerkand Dergisi yazarı Selahattin Kınacı, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Afşin sosyal tesislerinde düzenlenen etkinlikte, yaptığı konuşmada, Osmanlı Devleti'nin 600 yıl ayakta durmasının en büyük sebebinin, her padişahın yanında bir Allah dostunun olmasından kaynaklandığını belirtti.

Devlet yönetiminde Osmanlı Devleti'nden önce yaşanan idare şekillerinden örnekler veren Kınacı, şunları söyledi: "Osmanlı hükümdarlığının 600 yıl boyunca sürmesindeki sebep Allah dostlarıdır. Osmanlıdan önceki Türk devletleri hükümdar ölünce kaç çocuğu varsa o kadar devlet bölünürdü. Bu bölünen devletlerde birbiriyle savaşa girer ve devlet çökerdi. Ama Osmanlı kurulduğu zaman Şeyh Edebali Hazretleri "evladım devlet senin kendi mülkün değildir, o paylaştırılamaz ve ayrışmaz" tavsiyede bulunuyor. Bu sözün üzerine Osmanlı 600 yıl boyunca hükümdarlığını sürdürmüş ve evlatlar arasında paylaştırılmamıştır. Osmanlı padişahlarının her birinin yanında bir Allah dostu vardı. İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in yanında Akşemsettin hazretleri vardı. Akşemsettin hazretleri Fatih'in hem manevi hocası ve danışmanıydı. Fetihte de ona çok büyük destek olmuştu.".

Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de insanlardan ahirete giderken "kalbi selim" sözünü hatırlatan Kınacı, bu sıfatın Allah'ın dışındaki her şeyden arınmış bir ayna gibi Cenab-ı Hakk'ın sıfatlarının tecelli ettiği bir kalp olduğunu belirti.

Program, söylenen ilahilerle son buldu.

Etkinliğe, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, AK Parti Afşin Belediye Başkan adayı Mehmet Fatih Güven, MHP Afşin Belediye Başkan adayı Adem Yıldız, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Keramettin Erdoğan ile esnaflar katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afşin'de Esnaf Buluşması Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement