Afşin-Elbistan Termik Santrali'nin Özelleştirilmesi - Son Dakika
Yerel

Afşin-Elbistan Termik Santrali'nin Özelleştirilmesi

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü'nün devir işlemlerine ilişkin, "Kiralama usulü de olsa sendika olarak bizler özelleştirmeye karşıyız" dedi.

24.12.2015 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer, Afşin- Elbistan A Termik Santrali ile Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü'nün devir işlemlerine ilişkin, "Kiralama usulü de olsa sendika olarak bizler özelleştirmeye karşıyız" dedi.

Afşin Elbistan Linyitleri Memur Site Misafirhanesi Konferans Salonu'nda işçilerle bir araya gelen Özer, burada yaptığı konuşmada, Afşin-Elbistan Linyitlerinin özelleştirme sürecini yaklaşık bir yıldır takip ettiklerini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın devirle ilgili imzayı attığı takdirde 1 Ocak tarihi itibarıyla firmanın işletmeleri devralacağını dile getiren Özer, "Bu devir işlemi gerçekleşse dahi işçiler ve memurlar, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) personeli olarak kalacaklar. Şu an bu devir işlemi için herkes bakanın imzasına odaklandı" dedi.

EÜAŞ Genel Müdürlüğünün buradaki personeli için bir maden dairesi müdürlüğü kurulmasının düşünüldüğünü aktaran Özer, şunları kaydetti:

"Genel Müdürlük bu talebe sıcak bakıyor. Bir miktar işçi kalabileceği ve işçilerin burada değerlendirileceği düşünülmektedir. Belli sayıdaki bir işçinin de B termik santralinde değerlendirileceği konuşuluyor. Fakat bu konuda yapılan bir hazırlık yok. Sizlere 5 işletmeye tayin hakkı tanınıyor. Bu konuda bir talep formu hazırlandı. İşletmeye gönderildi. Formların size dağıtılması için Genel Müdürlüğün talimatı bekleniyor. Bu talep formu da kimin nereye gitmek istediğini öğrenmek amacıyla yapılıyor. Bu işlemin, arkadaşlarımızın ve işletmelerin gelecekte önünü görmesinde faydası olacaktır."

Özelleştirmenin devlete fayda sağlamayacağını ileri süren Özer, böylesine büyük kuruluşlarda rehabilitasyon, teknoloji transferi yaparak, yine devletin işçisinin, mühendisinin, memurunun çalıştırılması taraftarı olduklarını kaydetti. Özer, "Santrallerin rehabilitesi için ciddi paralar harcayacaksınız. Bu durumda bir yabancı ortaklık gözüküyor. Kiralama usulü de olsa sendika olarak bizler özelleştirmeye karşıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afşin-Elbistan Termik Santrali'nin Özelleştirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement