Afşin Eshab-ı Kehf Cami ve Külliyesi'nin Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika
Güncel

Afşin Eshab-ı Kehf Cami ve Külliyesi'nin Temeli Törenle Atıldı

Türkiye Diyanet Vakfınca Afşin'e yaptırılacak olan Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

03.06.2016 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Diyanet Vakfınca Afşin'e yaptırılacak olan Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Kültür ve Turizm eski Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Afşin'e yapılacak olan cami ve külliyenin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti.

Eshab-ı Kehf'in isminin camide yaşatılması ve hakikat üzere yaşayan 7 gencin isimlerinin binlerce yılı aşarak çocuklarda yaşatılmasının önemine deyinen Ünal, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Sefer Turan Bey, Afşin ile alakalı birçok hususu kendine dert edindiği gibi böylesine güzel bir eser kazandırmak için bizzat ilgilendi. Emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah burası tamamlandığı zaman bir külliyeye dönüşecek. Bütün kültürlerde, toplumsal yapının kalbinden mabetler vardır. İnanç vardır. Viyana'ya gittiğinizde merkezde Dom Kilisesi'ni görürsünüz. Bu nereye gidersiniz böyledir. Ama maalesef son 90 yıl içerisinde hafızamızı kaybeden biz, toplumsal dokumuzu ve toplumun kimliğini var eden şehir yapısını da kaybettik. Son 15 yıldır kim olduğumuzu, dolayısıyla kimliğimizin asıl ürünü olan kültürümüzü ve medeniyetimizi yeniden hatırlamaya başladık. Şehrin kültür ve sanatı ile sorun varsa o şehir insan üretmemeye başlar."

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor da "Şehir olmanın bir takım kriterleri var. Batıda bunlara üç kriter bir mabet, ikinci meydan ve üçüncü olarak üniversite diyorlar. Bizim tarihi Pir Ali Camimiz mabet olarak gerçekten, büyük insanlar yetiştirmiş bir yerdir. Bu külliye ise ikinci bir mabet oluyor. Benim, belediye başkanlarımız başta olmak üzere tüm resmi erkandan dileğim, Afşin'imizin güzel bir meydana kavuşturulması ve devamında da bir üniversiteye sahip olmasıdır. Ancak o zaman şehir sıfatı taşıyacağına inanıyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım tarafından okunan duanın ardından Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi'nin temeli atıldı.

Temel atma törenine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Diyanet İşleri Başkanlığı Müsteşarı İsmail Palakoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, MHP İl Başkanı Süleyman Öner, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, MHP İlçe Başkanı Ersal Koç, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, kamu ve kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afşin Eshab-ı Kehf Cami ve Külliyesi'nin Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement