Afşin'in Gelecek 4 Yılı Planlanıyor - Son Dakika
Yerel

Afşin'in Gelecek 4 Yılı Planlanıyor

Afşin Kaymakamlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında, ilçenin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

29.12.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afşin Kaymakamlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında, ilçenin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Kaymakamlıkta düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, yaptığı konuşmada, 1 Kasım'da AK Parti'nin eskisinden de güçlü bir şekilde tekrar hükümete geldiğini söyledi.

Afşin'in eksik kalan hizmetlerini tamamlamak ve 4 yıl boyunca yapılması gereken hizmetleri görüşmek üzere bir araya geldiklerini anımsatan Çitil, "Bu hizmetlerin yapılması noktasında ilçenin bütünüyle birlikte hareket etmek istiyoruz. Bizler ilçemizin hizmetlerini sonuna kadar takip edeceğiz. Kahramanmaraşımızın TBMM'de 7 milletvekili var ve bizim bunu avantaja dönüştürmemiz gerekiyor" dedi.

Afşin- Elbistan A Termik Santrali ile kömür sahası olan Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü'nün işletme hakkının 20 yıllığına devrine ilişkin de değerlendirmede bulunan Çitil, devir konusunda, Afşin ve Elbistan bölgesinden vatandaşların sık sık kendilerini arayarak bilgi almak istediğini belirterek, "EÜAŞ Genel Müdürümüzden aldığımız en son bilgilere göre devir işlemleri devam ediyor. İşletmeleri devralacak firma zaman zaman Enerji Bakanlığıyla görüşmelerde bulunuyor ve sunumlar yapıyor. Şuana kadar devir konusuyla imzalanan bir sözleşme yok" değerlendirmesinde bulundu.

Enerji Bakanlığı'nın onay vermesi halinde 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren devrin geçerli olacağını dile getiren Çitil, bu noktada bölge halkının ve işçilerin rahat olmasını istedi.

Çitil, bölge milletvekilleri olarak devir sürecini en ufak ayrıntısına kadar takip ettiklerini sözlerine ekledi.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan da Afşin'in ana sorunlarını belirlemek ve bunların çözümü noktasında, birlikte bir sistem belirlemek için böyle bir toplantı düzenlediklerini belirterek, burada Afşin'in sorunlarını belirleyerek çözüme ulaşmak için hep beraber mücadele etmek istediklerini kaydetti.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven de Afşin'de en güzel hizmeti yapmak için birlikte hareket edeceklerini belirtti.

Toplantıya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afşin'in Gelecek 4 Yılı Planlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement