Afyon'da Dijital Gazetecilik Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Afyon'da Dijital Gazetecilik Eğitimi

Afyon\'da Dijital Gazetecilik Eğitimi

Afyon Gazetecileri Dayanışma Derneği ile Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi sona erdi

19.04.2013 09:55  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle yürütülen eğitimin sertifika töreninde konuşan Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı, tüm dünyada sosyal medya alanında çok hızlı gelişmeler yaşandığını kaydetti.

Gölbaşı, tüm iletişim kanallarının etkin çalışılabilir düzeyde olmasının arzulandığı yeni kurumsal iletişim stratejilerinde, sosyal medyanın, önemli bir başlık olarak ele alındığını belirtti.

Sosyal medyanın amatör bir uğraş veya hobi olmaktan ziyade giderek uzmanlık gerektiren profesyonel bir meslek kategorisi olarak kabul görmeye başladığına işaret eden Gölbaşı, Zafer Kalkınma Ajansı'na benzer konular için başvuracaklarını ifade etti.

Önümüzdeki dönemde yürütülebilecek eğitimlerle gelecekte gerçekleşmesi kaçınılmaz olan dijital gazetecilik olgusuna hazırlık yapılabileceğini kaydeden Gölbaşı, "ZEKA'ya sunmak istediğimiz yeni projelerle bu sürece destek sunmak istiyoruz" dedi.

İNTERNETTE HER ŞEYİ BULMAK MÜMKÜN

Törende konuşlan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise "Artık internette her şeyi bulmak mümkün. Doğrudan doğruya internette haber siteleri oluştu. İnternet kaçınılmazsa, tadını çıkarmak lazım.

Para kazanmak lazım. İnternet medyası da bazen insanlar hakkında çok çirkin iftira ve yalan haberler yazarak rahatsız ediyor. Onların da hukuki zemini zaman içinde oturacaktır. Polis ve jandarma teşkilatı 'bilişim suçları' diye bir şey geliştirdi" dedi.

Sertifika törenine, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit ve gazeteciler katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Afyon'da Dijital Gazetecilik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement