Afyon Köydeki Hayvanların Su İhtiyacını Karşılamak İçin Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Afyon Köydeki Hayvanların Su İhtiyacını Karşılamak İçin Çalışıyor

Afyon Köydeki Hayvanların Su İhtiyacını Karşılamak İçin Çalışıyor

Köydeki hayvanların su ihtiyacını karşılamak için çalışıyorAFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Nasuhoğlu Köy Muhtarı Yusuf Seyman, köydeki hayvanların su ihtiyacının karşılanması için 2 yıldır kendi imkanlarıyla çalışma yaptırıyor.

23.06.2016 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köydeki hayvanların su ihtiyacını karşılamak için çalışıyor

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Nasuhoğlu Köy Muhtarı Yusuf Seyman, köydeki hayvanların su ihtiyacının karşılanması için 2 yıldır kendi imkanlarıyla çalışma yaptırıyor.

Sandıklı'ya bağlı 45 hane ve 170 nüfuslu Nasuhoğlu Köyü'nde hayvanların su ihtiyacının karşılanamaması üzerine harekete geçen Muhtar Yusuf Seyman, 8 kilometre uzaklıktaki Kuyu Alanı mevkiinde çalışma başlattı. Muhtar Seyman'ın kendi imkanlarıyla sağladığı iş makinelerinin bölgede bulduğu kaynaktan hayvanların su ihtiyacının giderilmesi için çalışmalar sürüyor.

2014'ten bu yana çalıştığını ve bugüne kadar 25 bin lira harcama yaptığını söyleyen Yusuf Seyman, Afyonkarahisarlı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'dan destek beklediğini aktardı. Köyün geçim kaynağının ağırlıklı olarak hayvancılık olduğunu kaydeden Yusuf Seyman, şöyle dedi:

"Hayvanların sulanabilmesi için çalışma başlattık. Köyümüze yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki Kuyu Alanı mevkiinde iş makineleri ile 12 metre kazarak su çıkardık. Bu suyu yeryüzüne çıkarak 500 metre ileriye bir çeşme yapacağız. ve bu çeşmeden köyümüzün hayvanlarını sulayacağız. Kendi çabalarımız ile yapıyoruz. Bu çalışmaya başladığımızda İl Özel İdare'nin gönderdiği kepçe operatörü 4 metre aşağı inebileceğini söyledi. Başka yardımcı olmadılar. Biz de kendi imkanlarımızla saati 150 liraya kepçeyi tutuk. Suyu bulduk."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyon Köydeki Hayvanların Su İhtiyacını Karşılamak İçin Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement