Afyon Sirenler Şehit Er Tayfur Çankaya İçin Çaldı - Son Dakika
Güncel

Afyon Sirenler Şehit Er Tayfur Çankaya İçin Çaldı

Afyon Sirenler Şehit Er Tayfur Çankaya İçin Çaldı

Afyon Sirenler şehit er Tayfur Çankaya için çaldıOnur BAYRAM/ AFYONKARAHİSAR, (DHA)- ŞIRNAK'ta şehit olan Afyonkarahisarlı piyade er 20 yaşındaki Tayfur Çankaya'nın cenazesi, helallik için baba evine getirildi.

11.08.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyon Sirenler şehit er Tayfur Çankaya için çaldı

Onur BAYRAM/ AFYONKARAHİSAR, (DHA)- ŞIRNAK'ta şehit olan Afyonkarahisarlı piyade er 20 yaşındaki Tayfur Çankaya'nın cenazesi, helallik için baba evine getirildi. Facebook hesabından 'Ya sirenler bir gün benim için çalarsa' paylaşımında bulunan şehit Çankaya'nın cenazesi, konvoydaki araçların sirenleri eşliğinde eve getirildi.

Şırnak'ta dün sabah PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 4 askerden piyade er Tayfur Çankaya'nın cenazesi, dün gece askeri uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na getirildi. Askerlerin omuzlarında ambulansa taşınan şehit er Çankaya'nın cenazesi, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehit Çankaya'nın cenazesi bu sabah Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine helallik alınması için getirildi.

'AYAKLARINA KURBAN OLURUM SENİN'

Bir süre önce facebook'taki kişisel hesabından, 'Ya sirenler bir gün benim için çalarsa' yazılı ambulans fotoğrafını paylaşan şehit Çankaya'nın cenazesi baba evine götürülürken, başta konulduğu ambulans olmak üzere konvoydaki diğer ambulans, polis ve cenaze araçları sürekli siren çaldı. Şehidin cenazesi baba evine getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Komşuları ve yakınları tabutun bulunduğu ambulansın çevresinde toplanırken, baba Ömer Çankaya, anne Şerife Çankaya ile kardeşleri ve babaannesi ambulansa binerek tabuta sarıldı. Baba Çankaya, "Oğlum nereye koyup gittin bizi. Ayaklarına kurban olurum senin" diye ağladı. Fenalaşan baba başka bir ambulansa alındı.

Helallik alınması ve dua okunmasının ardından şehidin cenazesi defin için Sultandağı İlçesi'ne bağlı Doğancık Köyü'ne doğru yola çıkarıldı. Bu sırada da araçlar siren çalmayı sürdürdü. Şehit Tayfur Çankaya'nın cenazesi askeri törenle toprağa verilecek.

Ailenin 4 çocuğundan biri olan şehidin bekar olduğu belirtildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyon Sirenler Şehit Er Tayfur Çankaya İçin Çaldı - Son Dakika


Advertisement