Afyonkarahisar 3 Başbakan Yardımcısı Babacan: Güven ve İstikrar Ortamını Bozmaya Çalışanlar Var - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar 3 Başbakan Yardımcısı Babacan: Güven ve İstikrar Ortamını Bozmaya Çalışanlar Var

Afyonkarahisar 3 Başbakan Yardımcısı Babacan: Güven ve İstikrar Ortamını Bozmaya Çalışanlar Var

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Şu anda dünyada nüfusunun çoğunluğunun Müslüman olup da huzur ve istikrar içerisinde yaşayan bir ülke kalmadı.

25.05.2015 03:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Şu anda dünyada nüfusunun çoğunluğunun Müslüman olup da huzur ve istikrar içerisinde yaşayan bir ülke kalmadı. Şu anda tek Türkiye var. Fakat bizim kendi içimizde de bu güven ve istikrar ortamını bozmaya çalışanlar var" dedi.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (AFSİAD) Oruçoğlu Termal Otel'de düzenlediği '2023 Hedeflerimiz ve Türkiye Ekonomisi' konulu toplantıya katıldı. 500 yüze yakın işadamının yer aldığı toplantıda konuşan Ali Babacan, Türkiye'nin ekonomik durumuyla birlikte, iktidarın 12 yıllık döneminde gerçekleştirdiği ekonomi politikaları hakkında bilgiler verdi.

'SİYASİ İSTİKRAR BAŞARIDAKİ TEMEL FAKTÖR'

Siyasi istikrarın bütün dünya ülkeleri açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan Babacan, "Biz hem şöyle bir kendi geçmişimize, kendi yakın tarihimize bakacak olursak hem de başkanlığını yaptığımız G-20 üyelerine bakacak olursak, hangi ülke olursa olsun siyasi istikrarın bu ülkenin başarısının altındaki temel faktör olduğunu görüyoruz. Siyasi istikrarı bozulup da ekonomisi düzgün olan bir ülke dünyada hemen hemen yok" dedi.

'KENDİ BİRİKİMLERİMİZ BÜYÜMEMİZİ FİNANSE ETMEYE YETMİYOR'

Ekonominin düzgün gitmesinde siyasi istikrarın önemine işaret eden Ali Babacan, bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye'deki ekonominin cari açık sorunu olduğuna değinen Ali Babacan, 'Şu anda bizim 800 milyar dolarlık ekonomi büyüklüğümüz ve 10 bin 400 dolarlık kişi başına düşen milli gelirimiz; cari açığımız olduğu halde, kendi birikimlerimiz ve kendi tasarruflarımız olduğu halde, yurt dışından gelen tasarruflarla bu noktaya geldi. Yani yurt dışındaki tasarrufları biz Türkiye'ye getirdik, finansman sağladık ve ancak bu refah seviyesine ulaştık. Çünkü bizim kendi tasarrufumuz, kendi birikimimiz maalesef kendi büyümemizi finanse etmeye yetmiyor. Cari açığı olan ve bunu dışarıdan finansmanla kapatan ve bununla bugünkü refah seviyesini yakalamış, daha da büyümek isteyen bir ülkenin tek çaresi var o da güven ve istikrar ortamını korumak. Allah korusun istikrar ortamı zarar görürse Türkiye'de güven ortamı bozulursa dışarıdan finansman öyle bir memlekete kolay kolay gelmezö diye konuştu.

'ELEMAN BULMAKTA ZORLUK ÇEKİYORDUK'

Türkiye'de alın teri ve bilek gücüyle ekonominin büyüdüğünü vurgulayan Ali Babacan, şöyle dedi:

"Bu refah seviyesini de hak ederek kazanmışız. Başkalarını istismar ederek değil. Hatta biliyorsunuz tam 1 milyon 800 bin kardeşimiz şu anda Türkiye'de misafirimiz ve çok şükür ekonomimiz üzerinde de hiçbir olumsuz etkisini görmüyorsunuz. Geçenlerde Bursa'daydım dediler ki 'Ya iyi ki böyle bir şey oldu, çünkü eleman bulmakta zorluk çekiyorduk.' Şimdi daha farklı çalışma modellerini nasıl oluşturabiliriz, bunu arzu ediyorlar bizden."

'GÜVEN VE İSTİKRAR ORTAMINI BOZMAYA ÇALIŞANLAR VAR'

Türkiye'nin istikrar ve güven ortamına 'evet' mi diyeceği yoksa başka bir gelişmenin mi yaşanacağı kararının 7 Haziran seçimlerinde verileceğine dikkati çeken Ali Babacan, "Şunu ifade etmek istiyorum ki rehavet Allah korusun sıkıntıları beraberinde getirir, rehavet marjımız yok. Şu anda bakın dünyada nüfusunun çoğunluğunun Müslüman olup da huzur ve istikrar içerisinde yaşayan bir ülke kalmadı. Şu anda tek Türkiye var. Fakat bizim kendi içimizde de bu güven ve istikrar ortamını bozmaya çalışanlar var. Dışarıdan zaten çaba çok büyük, fakat dışarıdakilerle işbirliği yapıp bu Türkiye'nin sahip olduğu huzur ve güven ortamını bozmaya çalışanlar var. Bunun da farkında olmamız lazım. Çok çok dikkatli olmamız lazım. Biz ne zamanki birlik ve beraberliğimizi koruruz işte o zaman Türkiye'nin geleceği iyi olur, Türkiye'nin önümüzdeki günleri istikrarının ve ekonomisin güçlendiği bir dönem olur. Ama kendi içimizde fitne, fesat olursa, kendi içimizde ihanet olursa Allah korusun o da memleketi topyekun kötüye götür. Bunun için çok uyanık olmamız lazım' diye konuştu.

'HİÇ KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN'

Siyasi partilerin asgari ücret ve emekli maaşlarına yönelik vaatlerine de değinen Ali Babacan, şöyle devam etti:

"Asgari ücret olsun, emekli maaşları olsun herkes 'benden de 5 fazlası' diyor. Seçime giderken konuşmak gayet kolay. Ama sorumluluğu sırtında, omuzlarında hisseden biziz. Önemli olan paranın satın alma gücü. Bakın. Net asgari ücretli vatandaşımız 2002 sonunda bir aylık asgari ücretiyle ne satın alabiliyordu, ne satın alamıyordu ölçü bu. Yoksa ne olacak asgari ücretin sonuna bir sıfır eklersiniz, ama fiyatların sonuna da iki sıfır eklerseniz hiçbir anlamı kalmaz. Emeklimize de 'biz size şunu yapacağız, bunu yapacağız' deniyor. Ama kaynak söylemiyorlar. Çünkü aynı partiler daha önce bunu yapmış. Yani dönün bir MHP'nin, CHP'nin iktidar olduğu dönemlerde o günlerin enflasyonuna bir bakın, şunu biz yaşamadık mı? Herkes maaşını alıp ilk gün hemen döviz bürosuna gidip dolara, marka çevirmiyor muydu, sonra gün gün bozdurup harcamıyor muydu? Çünkü ayın başındaki ve sonundaki paranın değeri daha tutmuyordu. Onun için hiç kimse kimseyi kandırmasın, gerçekleri muhakkak konuşmak lazım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar 3 Başbakan Yardımcısı Babacan: Güven ve İstikrar Ortamını Bozmaya Çalışanlar Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement