Afyonkarahisar Bakan Eroğlu: Millet Bahçeli'ye Hayır Diyecek - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Bakan Eroğlu: Millet Bahçeli'ye Hayır Diyecek

Afyonkarahisar Bakan Eroğlu: Millet Bahçeli\'ye Hayır Diyecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tüm koalisyon ve hükümet önerilerine "Hayır, hayır, hayır" dediğini belirterek, "1 Kasım'da millet de Bahçeli'ye 'hayır, hayır, hayır' diyecek" dedi.

05.10.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tüm koalisyon ve hükümet önerilerine "Hayır, hayır, hayır" dediğini belirterek, "1 Kasım'da millet de Bahçeli'ye 'hayır, hayır, hayır' diyecek" dedi.

Seçim çalışmaları ve bir dizi toplantıya katılmak üzere memleketi Afyonkarahisar'a gelen Veysel Eroğlu, Ak Parti Afyonkarahisar il, ilçe örgütleri ile kadın ve gençlik kollarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Bakan Eroğlu'nun yanı sıra, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban ile partili milletvekili Remziye Sıvacı, Afyonkarahisar milletvekili adayları Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Mehmet Koca, Cengiz Sağlam da kahvaltıya katıldı.

Partililerden, vatandaşlara hükümetin 13 yıllık icraatları ve seçim beyannamesinin iyi anlatılmasını isteyen Bakan Eroğlu, Ak Parti'nin dünyanın en büyük siyasi organizasyonu olduğunu söyledi. 7 Haziran seçiminde Ak Parti'ye karşı 'şer' güçlerinin birleştiğini söyleyen Eroğlu, "Yine de Ak Parti birinci parti olarak, yüzde 41'le tekrar seçildi. Milletin büyük teveccühü var. Ancak 4 partinin meclise girmesi, parlamenter sistemin bu aksaklığından dolayı; geçmişte pek çok ülkede yüzde 35 oy alanlar iktidar olmasına rağmen Ak Parti tek başına iktidar olamadı. Ama millet 7 Haziran'dan bugüne kadar olan süreçte yaşananları gördü. Halkımız koalisyonun gerçekten yanlış bir seçim olduğunu fark etti. İnşallah milletimiz 1 Kasım'da gereken cevabı o 'şer' güçlerine sandıkta verecektir. Buna yürekten inanıyorum" dedi.

VAATLERİ YAPMAYA MECALLERİ YOK

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Ak Parti Seçim Beyannamesi'ni da hatırlatan Bakan Eroğlu, seçim beyannamesinin toplumun her kesimine dokunduğunu söyledi. Seçim beyannamesini 'muhteşem' olarak tanımlayan Eroğlu, şunları söyledi:

"Demokratikleşmeden tutun da vatandaşların insan hak ve onuruyla ilgili hususlardan başlayarak bir takım vaatleri, büyük projeleri, sunduk. Burada her kesime dokunuldu. Yeni doğandan emekliye kadar bütün imkanlar seferber edildi. Zaten bunu yaparsa da Ak Parti yapar. Öbürlerinin vaatleri boştur, yapmaya mecalleri yok ki, onların vaatlerini bile dikkate almak doğru değil."

SEÇİM BEYANNAMESİNDEKİ VAATLER

Seçim beyannamesindeki vaatler hakkında da bilgi veren Eroğlu, emekli ve memura verildiği gibi tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de yıllık ilave 1200 TL verileceğini söyledi. Bağ-Kur sigortası olan esnafın bir yerde çalışması halinde yapılan yüzde 15 kesintinin daha önce yüzde 10'a indirildiğini hatırlatan bakan Eroğlu, "Onu da yüzde '0' yaptık. Ayrıca TOKİ eliyle emekliler, asgari ücretlilere uygun şartlarda konut yapılacak ve teslim edecek. Yani bunlar gerçekten muhteşem imkanlar. Emeklileri 240 taksitle, aylık 250 TL destekle kiradan çok daha düşük ücretle konut sahibi yapacağız. TOKİ'ye de talimat verildi. Bunların hepsini iyi anlatmalıyız. Kısa vaktimiz var. Kapı kapı gezip bunları anlatmalıyız" diye konuştu.

7 Haziran sonrası MHP lideri Devlet Bahçeli'nin hükümet kurulması ve seçime gidilmesiyle ilgili tutumunu da eleştiren Veysel Eroğlu, MHP tabanından oy istedi. Devlet Bahçeli'nin her şeye 'hayır' dediğini kaydeden Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"MHP lideri Bahçeli'yi biliyorsunuz. Aslında koalisyonla ilgili çalışmalarda parti tabanı, Ak Parti ile koalisyon kurulmasını istiyordu. Fakat karşı çıkan kişi Bahçeli. Özellikle, rahatsız bir tutumla buna mani oldu. Üst aklın direktifi doğrultusunda önce 'seçime gideceğim' dedi. Sonra 'dışardan destek vereceğim' dedi. En sonunda gidildiği zaman 'ne koalisyon isterim, ne hükümete katılırım, ne de seçim hükümetine milletvekili veririm, ne de erken seçime giderim' dedi. Tüm olasılıklara 'hayır, hayır, hayır' dedi. Başka bir izah yok. Dolayısıyla da millet de inşallah 1 Kasım'da Bahçeli'ye 'hayır, hayır, hayır' diyecek."

Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra Korel Termal Hotel'de yapılacak Ak Parti 2'nci Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı'na katıldı

Onur BAYRAM/ AFYONKARAİSAR, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Bakan Eroğlu: Millet Bahçeli'ye Hayır Diyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • can: millet aslinda size hayir diyecek 0 0 Yanıtla

Advertisement