Afyonkarahisar Bakan Veysel Eroğlu 8 Haziran İçin Hava Kararlı İstikrardan Yana - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Bakan Veysel Eroğlu 8 Haziran İçin Hava Kararlı İstikrardan Yana

Afyonkarahisar Bakan Veysel Eroğlu 8 Haziran İçin Hava Kararlı İstikrardan Yana

Bakan Veysel Eroğlu 8 Haziran için hava kararlı istikrardan yana ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 8 Haziran'da hava durumu, siyasi hava iyi. Millet istikrardan yana tavır koyuyor.

02.06.2015 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Veysel Eroğlu 8 Haziran için hava kararlı istikrardan yana

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 8 Haziran'da hava durumu, siyasi hava iyi. Millet istikrardan yana tavır koyuyor. Hava kararlı ve istikrardan yana olacak inşallah dedi. Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında memleketi Afyonkarahisar'a geldi. Kentteki bir televizyon kanalının program çekimleriyle bir radyonun canlı yayınına katılan Veysel Eroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Orman yangını sezonunun başladığını hatırlatan Bakan Eroğlu, bakanlığın bu konuda eğitim ve tatbikatları sürdürdüğünü vurguladı. Yangına müdahale süresinin 16 dakikaya düştüğünü kaydeden Bakan Eroğlu, Her sene orman yangınlarıyla ilgili bir hazırlık yapıyoruz. Eğitim ve tatbikat yapıyoruz. Geçenlerde İzmir'de bir tatbikat gerçekleştirdik. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgeleri yangınlara karşı en hassas bölgelerimiz. Şu an tüm elemanlarımızı eğittik. İşçilerimiz, mühendislerimiz yangınla mücadele ekiplerimiz hazır. Helikopter ve yangın uçaklarımız hazır. Yaklaşık 45- 50 yangınla mücadele helikopterimiz ve uçaklarımız var. Kara ekiplerimiz de ayrıca müdahaleye her an hazır konuma geldi dedi.

'YANGINA MÜDAHALE 16 DAKİKAYA İNDİ'

Yangınla mücadele konusunda teknolojinin en ileri seviyede kullanıldığına dikkati çeken Bakan Eroğlu, Artık yangın oranı olarak en az yangın da bizde oluyor. Çünkü yangına çok hızlı müdahale ediyoruz. Eski Türkiye'de 45 dakikada bir orman yangınına müdahale edilirken, biz bunu 16 dakikaya indirdik. Hedefimiz bunu daha da aşağı indirmek. Bu konuda vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Özellikle yangınların yüzde 85- 90'ı ihmalden kaynaklanıyor. Örneğin vatandaş giderken kül tabağında söndürmek yerine izmaritini otomobilden dışarı atıyor. Bunlar da kuru otların yanmasına neden oluyor. Netice vatandaş dikkatli olmalı diye konuştu.

8 HAZİRAN'DA HAVADA İSTİKRAR VAR

Gazetecilerin meteorolojinin yağış uyarılarını hatırlatarak, '8 Haziran'da hava durumu nasıl olacak' sorusunu gülerek karşılayan Bakan Eroğlu, Siyasi hava Ak Parti'den yana. 8 Haziran'da hava durumu, siyasi hava iyi. Millet istikrardan yana tavır koyuyor. Hava kararlı ve istikrardan yana olacak inşallah şeklinde konuştu. Bakan Eroğlu Şuhut, Çay ve Sultandağı ilçelerinde vatandaşla bir araya gelecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Bakan Veysel Eroğlu 8 Haziran İçin Hava Kararlı İstikrardan Yana - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement