Afyonkarahisar Belediyesi Hayvan Barınağında Veteriner Hekim Sıkıntısı Olduğu İddiası - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Belediyesi Hayvan Barınağında Veteriner Hekim Sıkıntısı Olduğu İddiası

Afyonkarahisar Belediyesi Hayvan Barınağında Veteriner Hekim Sıkıntısı Olduğu İddiası

Hayvan Hakları Konfederasyonu Afyonkarahisar Temsilcisi Eda Kavak Selçuk, Afyonkarahisar Belediyesi’nin hayvan barınağında aktif olarak çalışacak veteriner hekim olmadığını belirterek, yaralı hayvanların yaşanan sıkıntılardan dolayı müdahale edilmeden bazen günlerce beklediğini öne sürdü.

10.06.2016 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvan Hakları Konfederasyonu Afyonkarahisar Temsilcisi Eda Kavak Selçuk, Afyonkarahisar Belediyesi'nin hayvan barınağında aktif olarak çalışacak veteriner hekim olmadığını belirterek, yaralı hayvanların yaşanan sıkıntılardan dolayı müdahale edilmeden bazen günlerce beklediğini öne sürdü.

Afyonkarahisar Belediyesinin sokak hayvanları için çok güzel bir yer yaptığını ve takdir ettiklerini ifade eden Selçuk, ancak barınaktaki veteriner hekim sıkıntısı yaşandığını iddia etti. Hayvan sağlığı konusunda barınakta yapılan hizmetlerin eksik olduğunu aktaran Selçuk, "Afyonkarahisar Belediyesine ait hayvan barınağında aktif, koordineli çalışan veteriner hekim yok. Bu bağlamda barınakta hayvan kısırlaştırmaları yetersiz. Ameliyat sonrası hayvanların takip edilmesi yetersiz. Yine dışarıdan gelen hasta hayvanların özellikle hafta sonu gelirse mesai saatleri başlayıncaya kadar o şekilde bekliyor. Belediyenin barınağında bu tip vakalar sürekli yaşanıyor. Barınakta çalışan veteriner eksikliğini biz Afyonkarahisar'daki gönüllüler olarak biliyoruz ve de yüreğimiz yanıyor. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına bu problemi sürekli talep ettik. Fakat talebimiz nedense kabul görmedi. Biz Afyonlu hayvanseverler olarak barınağa acil ve aktif çalışacak veteriner hekim istiyoruz" dedi.

Selçuk, ayrıca hayvan barınağındaki taleplerin karşılanmaması durumunda hayvanseverlerin ileriki günlerde konuyu hukuksal boyuta taşınacaklarını vurguladı.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ YETKİLİLERİ İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Konu ile ilgili bilgisine başvurulan Afyonkarahisar Belediyesi yetkilileri ise iddiaların doğru olmadığını söyleyerek, barınağın müdürünün zaten Veteriner Hekim olduğunu, yaşanan olumsuz hadiselerde hızlıca müdahale ettiğini kaydettiler. Yetkililer, ayrıca Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile sürekli koordineli bir şekilde çalışıldığını da kaydettiler. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Belediyesi Hayvan Barınağında Veteriner Hekim Sıkıntısı Olduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement