Afyonkarahisar - Çakıl Taşlarıyla Yaptığı 217 Metrekarelik Türk Bayrağını Çocuklara Armağan Etti - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar - Çakıl Taşlarıyla Yaptığı 217 Metrekarelik Türk Bayrağını Çocuklara Armağan Etti

Afyonkarahisar - Çakıl Taşlarıyla Yaptığı 217 Metrekarelik Türk Bayrağını Çocuklara Armağan Etti

Çakıl taşlarıyla yaptığı 217 metrekarelik Türk Bayrağını çocuklara armağan ettiAfyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde daha önce Dağlıca şehitleri için çakıl taşlarıyla dev Türk bayrağı yapan 63 yaşındaki Turan Kaplan'ın, aynı tepe üzerinde yine çakıl taşlarından yaptığı 217 metrekarelik Türk bayrağı, törenle açıldı.

21.04.2016 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çakıl taşlarıyla yaptığı 217 metrekarelik Türk Bayrağını çocuklara armağan etti

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde daha önce Dağlıca şehitleri için çakıl taşlarıyla dev Türk bayrağı yapan 63 yaşındaki Turan Kaplan'ın, aynı tepe üzerinde yine çakıl taşlarından yaptığı 217 metrekarelik Türk bayrağı, törenle açıldı. Kaplan bayrağı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklara armağan etti.

Yaklaşık 2 yıldır Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi'nde kalan emekli Turan Kaplan, geçen 6 Eylül'de Dağlıca- Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu 16 askerin şehit olduğu saldırıdan büyük üzüntü duydu. Turan Kaplan, şehitler anısına Sandıklı Kaplıcaları'ndan görülebilen Timurlenk Tepesi'nin bir yamacına 220 metrekare genişliğinde çakıl taşları ile Türk bayrağı yaptı.

Yaptığı çalışmayla takdir toplayan Turan Kaplan, ilk bayrağın yaklaşık 300 metre altına bu kez 217 metrekare alana 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ikinci bir bayrak yapmak için çalışma başlattı. Turan Kaplan'ın yaklaşık 1.5 aylık çalışmasının ardından tamamladığı bayrak törenle açıldı. Törene Kaymakam Faik Arıcan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Muhittin Bilgiç, İlçe jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Çakır, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Turan Kaplan, bayrağı 38 günde yaptığını ve 551 el arabası taş kullandığını söyledi.

Konuşmaların ardından bayrağın açılışı yapıldı. Törene katılanlar dev Türk Bayrağı önünde fotoğraf çektirirken, Turan Kaplan ise açılış programı boyunca hiç yanından ayırmadığı ve torunu gibi sevdiğini söylediği Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Sebahat İnce'yle birlikte bayrak önünde poz verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar - Çakıl Taşlarıyla Yaptığı 217 Metrekarelik Türk Bayrağını Çocuklara Armağan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Doruk Erolçevik, Dünya Şampiyonluğuyla Alanya'da Karşılandı
    18:24 Doruk Erolçevik, Dünya Şampiyonluğuyla Alanya'da Karşılandı

    Suudi Arabistan'da düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Doruk Erolçevik, Antalya'nın Alanya ilçesinde coşkuyla karşılandı. Erolçevik, destekleyenlere teşekkür ederek, şampiyon olmanın farklı bir duygu olduğunu belirtti. Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü, Gazipaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü, Alanyaspor Eskrim Şube Başkan Yardımcısı, ailesi, antrenörler ve sporcuların katıldığı karşılama töreninde Erolçevik, Alanyaspor Eskrim Şubesi'ne de ziyarette bulundu. Başkan Hasan Çavuşoğlu, Erolçevik'in olimpiyat şampiyonluğu hedefine destek olacaklarını belirtti. Erolçevik ise heyecanlı olduğunu ifade ederek, daha iyi çalışarak hedeflerine ulaşmak istediğini söyledi. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer de Erolçevik'i makamında ağırlayarak başarısını kutladı.

  • Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı
    18:23 Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı

    Avcılar'da, kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle engelli bir vatandaş tekerlekli sandalyesiyle taşıt yolunu kullanmak zorunda kaldı. Merkez Cami Sokak'ta çok sayıda araç kaldırıma park ederek yaya yolunu kapattı. Bir engelli, tekerlekli sandalyeyle kaldırımı kullanamayınca taşıt yolunda ilerlemek zorunda kaldı. Bir motokurye trafiği durdurarak engelli vatandaşa yardım etti. Bir süre yolda ilerleyen engelli kişiyi arkasındaki araçlar bekledi. Duruma tepki gösteren engelli, 'Kaldırıma park eden sürücüler yüzünden buradan geçemedim. Şehirde yaşamasını bilmiyorlar.' dedi. Olayın ardından Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki trafik polisleri, kaldırımın üzerine araçlarını park eden sürücülere hatalı parktan 690 lira cezai işlem uyguladı.

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.

  • AKP ve MHP Grupları, CHP Grubu'na Taziye Ziyaretinde Bulundu
    18:21 AKP ve MHP Grupları, CHP Grubu'na Taziye Ziyaretinde Bulundu

    AKP ve MHP grupları, CHP Grubu'na taziye ziyaretinde bulunarak, CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın hayatını kaybetmesi dolayısıyla başsağlığı dileklerini iletti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve heyetini kabul etti
    18:19 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve heyetini kabul etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki DİSK heyetini CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti. Kabulde, Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de bulundu.

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.

  • Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
    18:16 Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

    Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti
    18:11 Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, 31 Mart seçimlerinde Mahalli İdareler seçimlerinde İl Genel Meclis üyesi seçilen üyeleri tebrik ederek, hizmet etmeyi temenni etti.

  • Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    18:09 Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar başkanlığında gerçekleştirilen 'Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda, mahalli idareler seçimleri, bayram tedbirleri, trafik denetimleri ve aranan şahıslar üzerine bilgiler paylaşıldı. Vali Taşolar, Çankırı'da suçluların ve sokak kabadayılarının gezmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Ramazan Bayramı tatili süresince alınan önlemlerle ölümlü kazaların yaşanmadığı ifade edildi. Telefon dolandırıcılığı ve aile içi şiddet konularında da farkındalığın arttırılması gerektiği vurgulandı.


Advertisement