Afyonkarahisar'da Ağustos Ayı İhracat Rakamları - Son Dakika
Ekonomi

Afyonkarahisar'da Ağustos Ayı İhracat Rakamları

Afyonkarahisar\'da Ağustos Ayı İhracat Rakamları

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasından (ATSO) yapılan açıklamada, kentin Ağustos ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,2 artışla 27 milyon 879 bin dolar olduğu kaydedilirken, en çok ihracatın ise kentin lokomotif sektörü olan ‘doğaltaş sektöründe’ yapıldığı belirtildi.

02.09.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasından (ATSO) yapılan açıklamada, kentin Ağustos ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,2 artışla 27 milyon 879 bin dolar olduğu kaydedilirken, en çok ihracatın ise kentin lokomotif sektörü olan 'doğaltaş sektöründe' yapıldığı belirtildi.

Konu ile ilgili ATSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Afyonkarahisar'ın yılın 8 aylık ihracatının yüzde 2,2 artarak 241 milyon 41 bin dolara yükseldiği belirtildi. 2014 yılı Ağustos ayında 72 ülkeye ihracat yapıldığı, 2013 yılı Ağustos ayında ise ihracat yapılan ülke sayısının 66 olduğu kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İhracat yapan kentler sıralamasında geçen seneye göre 5 basamak yükseliş gerçekleştiren Afyonkarahisar 28.sırada yer almıştır. Ağustos ayında Irak'a yapılan ihracat geçen seneye göre yüzde 3,8 oranında artarak 9 milyon 852 bin dolar olmuştur. İkinci sırada yer alan Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) 3 milyon 690 bin dolar ihracat, üçüncü sırada yer alan Çin Halk Cumhuriyeti'ne ise 1 milyon 961 bin dolar ihracat yapılmıştır. Ağustos ayında çoğunluğu mermer olan maden ve metaller sektörü ihracatında az da olsa artış gözlemlenmiştir, yüzde 1,8 oranında artan mermer ihracatı 14 milyon 129 bin dolar olmuştur. 10 milyon 41 bin dolar ihracat ile tamamına yakını yumurta olan su ürünleri ve hayvancılık mamulleri sektörü ise Ağustos ayında 2. sırada yer almıştır. Ağustos ayında ki ihracatta en çok artışı sektörel olarak makine ve aksamları sektörü gerçekleştirmiştir yüzde 244 artışla 589 bin dolarlık ihracat yapılmıştır. Kentimizin 2014 yılı Temmuz ayı ithalatı ise geçen yılın Temmuz ayına göre yüzde 19 oranında düşerek 3 milyon 650 bin dolar olmuştur. Bu durumda Temmuz ayı içerisinde yapılan ihracat ve ithalata bakarak Afyonkarahisar'a yapılan 1 dolarlık ithalat karşılığı kentimizde 6,8 dolar ihracat yapılmıştır ve dış ticaret fazlası veren ender kentlerin başında gelmekteyiz." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Afyonkarahisar'da Ağustos Ayı İhracat Rakamları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement