Afyonkarahisar'da Bin 103 Öğrenci Aynı Anda Lokum Yiyerek Dünya Rekoru Kırdı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Bin 103 Öğrenci Aynı Anda Lokum Yiyerek Dünya Rekoru Kırdı

Afyonkarahisar\'da Bin 103 Öğrenci Aynı Anda Lokum Yiyerek Dünya Rekoru Kırdı

Lokum Atölyesi, Park Afyon Alışveriş Merkezi, Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu öncülüğünde Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki bin 103 çocukla “En Çok Çocukla Afyon Lokumu Yeme Rekoru” kırıldı.

16.12.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lokum Atölyesi, Park Afyon Alışveriş Merkezi, Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu öncülüğünde Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki bin 103 çocukla "En Çok Çocukla Afyon Lokumu Yeme Rekoru" kırıldı.

12-18 Aralık "Yerli Malı Haftası" etkinlikleri kapsamında sağlıklı ve geleneksel yiyeceklerimizle beslenme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Park Afyon Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirildi. Rekor denemesi öncesi dünyada bir ilk olan Çocuk Lokum Atölyesi'nde, çocuklar içini kendi tasarladıkları lokumları sararak basın/medya mensuplarına ikram ettiler. Rekor denemesi öncesi yapılan konuşmalarda Lokum Atölyesi ve Ogaş Genel Müdürü Celal Koca, "Geleneği geleceğe taşımak amacıyla kurduğumuz Lokum Atölyesi içinde dünyada bir ilk olarak başlattığımız Çocuk Lokum Atölyesi ile haftanın üç günü çocuklara geleneksel Afyon Lokumunu yapmayı öğretiyor, içini de onlara bırakarak (çikolatalı/fındıklı/kaymaklı/fıstıklı gibi) kendi lokumlarını sardırıyoruz. Afyon'a çocuklarıyla gelecekler önceden arayarak çocuklarının katılımı için Çocuk Lokum Atölyesine kayıt yaptırabilirler" diye konuştu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise konuşmasında etkinliğin Afyon'da gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Geleneksel yöntemle hazırlanan Afyon Lokumu bugün organik dediğimiz ve her yaştan insanın güvenle yiyebileceği bir ürünümüzdür. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için, Afyon lokumumuzu ulusal ve uluslararası bazda tanıtmaya devam ederek sağlıklı farkındalıklar oluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN TANITIMI ADINA ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK"

Park Afyon AVM Müdürü Kemal Baştürk ise etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Afyon'un ticaret, kültür ve sosyal merkezi olmak amacıyla kurulan Park Afyon AVM; Yerli Malı Haftası kapsamında Afyon Lokumumuzu ulusal ve uluslararası platformda tanıtacak Afyon Lokumu Yeme Rekoruna ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz."

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış ise konuşmasında, Afyon'un "Marka Şehir" olması yolunda, geleneksel Afyon Lokumu Yeme Rekorunun, Yerli Malı etkinlikleri kapsamında sağlıklı beslenmeye de vurgu yapan çok güzel bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin sağlıklı lezzetler ülkesi olduğunu dünya kamuoyuna tanıtmak amacıyla çalışan Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu'da Türkiye Şekerli Mamuller Sektörünü, yaklaşık 200 ülkeye ihracat yaparak tanıttıklarını dile getirerek, "Dünya pazarında sesimizi duyurmak adına bu tarz etkinlikler bizim için çok önemli. Biz de sektöre katkıda bulunmak için geleneksel lezzetlerle ilgili etkinliklerimize ara vermeden devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"TÜRK ADIYLA BİLİNEN EN ÖNEMLİ GELENEKSEL ÜRÜN TÜRK LOKUMUDUR"

Dünya Çocuk Rekorları, Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural da konuşmasında, dünya çapında Türk adıyla bilinen en önemli geleneksel ürünün Türk Lokumu olduğunu aktararak, sağlıklı nesiller amacıyla gerçekleştirilen bu rekor denemesini katılmaktan ve tescil etmekten çok mutlu olduğunu belirtti.

Etkinlikte lokumları tek tek yiyen öğrenciler renkli görüntüler oluştururken, lokum yerken zaman zaman birbirleri ile de yarıştırlar. Etkinlikte ayrıca özel bir anaokulu öğrencileri de kendi elleri ile lokumlar yaptılar.

ETKİNLİĞİN HAKEM HEYETİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

1103 çocuğun Afyon Lokum yiyerek kırdığı Lokum Yeme Rekorunda etkinlikte Rekor Tescil ve Hakem Heyeti şu isimlerden oluştu:

Prof. Dr. Orhan Kural (Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı) Ahmet Ali Barış (Afyonkarahisar Vali Yardımcısı), Burhanettin Çoban (Afyonkarahisar Belediye Başkanı), Metin Yalçın (Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdüdürü) Celal Koca (Lokum Atölyesi-Ogaş Genel Müdürü), Kemal Baştürk (Park Afyon AVM Müdürüd) A. Merve Bilgin (Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu) Aydın Türkgücü (Dünya Çocuk Rekorları). - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Bin 103 Öğrenci Aynı Anda Lokum Yiyerek Dünya Rekoru Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement