Afyonkarahisar'da "Depremsellik" Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da "Depremsellik" Toplantısı

Afyonkarahisar Belediyesi'nde, depreme karşı alınacak önlemler ve belediyenin gelişmekte olan yeni mimarisi ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

05.05.2016 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Belediyesi'nde, depreme karşı alınacak önlemler ve belediyenin gelişmekte olan yeni mimarisi ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Belediye binasında Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten başkanlığında gerçekleşen toplantıda, kentin jeolojisi, depremselliği, zemin etüt çalışmaları, zemin iyileştirme ve güçlendirme çalışmaları ile belediyenin gelişmekte olan yeni mimarisi ile ilgili değerlendirmeler ele alındı.

Belediye Başkan Yardımcısı Örten, yaptığı konuşmada, özel sektörde faaliyet gösteren jeoloji firmalarının 1999 Marmara depreminden sonra zemin etüt çalışmalarında teknolojinin de gelişmesiyle daha doğru ve güvenilir sonuçlara ulaştığını belirtti.

Belediye Başkan Yardımcısı Örten, zemin etüt konusunun önemsenmediği ve deprem gerçeğinin bilinmediğini kaydetti.

Afyonkarahisar'ın zeminiyle, mimarisiyle daha güzel günlere kavuşması adına bu tür toplantıların devam etmesi gerekliliğine dikkat çeken Örten, katılım sağlayan tüm jeoloji firmaları temsilcilerine teşekkür etti.

Toplantıya, İmar ve Şehircilik Müdürü Ziya Kükey, İmar ve Şehircilik Müdürü Yardımcısı Betül Şen, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Personeli Jeoloji Mühendisi Halil İbrahim Acar ve Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren jeoloji mühendisliği firmaları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da 'Depremsellik' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement