Afyonkarahisar'da Düğünlerde Silah Atmanın Önüne Geçmek İçin Örnek Kampanya - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Düğünlerde Silah Atmanın Önüne Geçmek İçin Örnek Kampanya

Afyonkarahisar\'da Düğünlerde Silah Atmanın Önüne Geçmek İçin Örnek Kampanya

Afyonkarahisar’ın Anıtkaya köyünde düğünlerde silahla ateş edilmesinin önüne geçmek isteyen muhtarı Mehmet Soylu tarafından, “Silahla değil, kaşıkla gel” isimli bir kampanya başlatıldı.

30.09.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Anıtkaya köyünde düğünlerde silahla ateş edilmesinin önüne geçmek isteyen muhtarı Mehmet Soylu tarafından, "Silahla değil, kaşıkla gel" isimli bir kampanya başlatıldı.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner'in, "Köy düğünlerinde ateşlenen silahları bitirelim. Bu cahiliye geleneğinden kurtulalım" çağrısına ilk destek merkeze bağlı Anıtkaya köyünden geldi. Köy muhtarı Mehmet Soylu, düğünlerde ateşlenen silahlara dur diyebilmek için, "Silahla değil, kaşıkla gel" isimli bir kampanya başlattı.

Köy muhtarı Mehmet Soylu, "Düğünlerimize silah yerine kaşıkla gelelim ki ağlayacağımıza oynayıp eğlenelim" diyerek şunları kaydetti:

"Yıllardan beri televizyonlardan gazetelerden gördüğümüze göre silah magandalarının yaşatmış oldukları acılar var. Çocuklar, gençler, anne ve babalar ölüyor. Kendini bilmeyen birisi şurada bir mermi atıyor, o da bir cana değiyor. Bir mermi bir cana mal oluyor. Bu da bizim köyümüzde yıllardan beri hem düğün sahibini hem de vatandaşı rahatsız ediyor. Bizi de rahatsız ediyor. Bu amaçla biz muhtarlığımız himayesinde, 'Silahla değil, kaşıkla gel' adıyla bir kampanya başlattık. Düğünlerimizin amacı gülüp oynamak. Kampanyanın adından da anlaşılacağı üzere silahınla geleceğine kaşığınla gel ki ağlayacağımıza oynayıp gülelim" şeklinde konuştu.

"MAGANDALIK BİTECEK, DÜĞÜN SAHİBİNE DESTEK OLUNACAK"

Muhtar Soylu, silahları bitirirken düğün sahibine de ekonomik anlamda destek olmayı planlıyor. Bu kapsamda her gittiği düğüne bir sandıkla gideceğini ve bu sandığın üzerine, "Parayı mermiye değil sandığa at" şeklinde slogan yazacağını söyleyen Soylu, "Vatandaşlar mermiye vereceği parayı sandığa atacak. Böylece hem magandalıktan kurtulacağız hem de düğün sahibine maddi anlamda destek olacağız" dedi.

Soylu, şöyle devam etti:

"Ben her gittiğim düğüne bir koli hazırlayıp götüreceğim. Kutumuzun üzerinde, 'Parayı mermiye değil, sandığa at' yazacağım. Havaya atacağımız mermi paralarını bu sandığın içerisine atacağız. Hem magandalıktan kurtulacağız hem de bizim atacağımız paralarla düğün sahibi ekonomik açıdan biraz ferahlamış olacak" diye konuştu.

"ISRARCI OLANI KENDİ ELİMLE JANDARMAYA VERECEĞİM"

Silah atma konusunda en ufak bir taviz vermeyeceklerini söyleyen Soylu, bu konuda ısrarcı olanları ise kendi eliyle jandarmaya teslim edeceğini söyledi. "Bu durum kesinlikle bitecek" diyen Soylu, "Anıtkaya'da silah atma durumunu kesinlikle bitiriyorum. Bu kesinlikle bitecek. Bunda ısrarcı olanları jandarmaya özellikle kendim ihbar edeceğim. Örnek olarak vatandaş silah atıyor. Hemen jandarmayı çağıracağım, 'Bu kişi silah atıyor' diyerek kendi ellerimle o kişiyi jandarmaya vereceğim. Bunda ısrarcıyım. Bugünden itibaren bu köydeki düğünlerde silah atılmayacak" dedi.

KAMPANYA VATANDAŞLARDAN DESTEK GÖRDÜ

Uygulamayı hayata geçiren Soylu, köydeki bir düğüne giderek vatandaşlara hitaben, "Bundan böyle Anıtkaya'daki düğünlerde silah atmak yasaktır. Silah atacak kişiler düğüne gelmesin. Ben bugün burada 50 TL'lik mermi atacaktım ama bunu atmıyorum, bunun yerine 50 TL'lik düğün sahibine destekte bulunuyorum" diyerek kampanya kapsamında hazırlanan sandığa 50 TL attı. Vatandaşlar da Muhtar Soylu'ya destek çıktı. Bazı vatandaşların da sandığa para attıkları görüldü.

Düğününde silahların ateşlenmemesinden memnun olduğunu dile getiren Eyüp Aydın ise, "Muhtarımızın almış olduğu kararı destekliyoruz. Doğru bir karar olmuş. Ben de davetiyeme özellikle 'Silah atmak yasaktır' diye yazdırdım" diyerek kampanyaya sahip çıktı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Düğünlerde Silah Atmanın Önüne Geçmek İçin Örnek Kampanya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement