Afyonkarahisar'da Kültür ve Turizm Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Kültür ve Turizm Çalıştayı Düzenlendi

Afyonkarahisar Valiliği tarafından kentte "Kültür ve Turizm Çalıştayı" düzenlendi.

28.12.2014 14:12  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, bir otelde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, kentte göreve başladığı yaklaşık 6 aylık süre içinde proje bazlı yönetim anlayışıyla belediye ve kentin aktörlerinin desteğiyle 13 adet proje oluşturulduğunu anlattı.

Söz konusu projelerin arasında yer alan "Kent Vizyonu Projesi"nin il ve ilçeleri kapsayacak şekilde yol haritasını ve eylem planını oluşturacağını ifade eden Güner, şunları söyledi:

"Çalıştay, il merkezine yönelik, turizm alt ve üst yapısı, kültürel değerler, kültür ve turizmin gelişiminde insan gibi Afyonkarahisar'ın profesyonel olarak pazarlanması başlıklarından oluşacak. Çalışmaların sürdürülebilirliğini sağlamak için Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden sorumlu vali yardımcısı ile belediye başkan yardımcısının başkanlığında, belediye bünyesinde bir birim oluşturulacak. Birim amirleri arasında koordinasyon sağlanacak. Burada alınan kararlar ve oluşturulan eylem planları, bu birimin sekretaryasında yürütülecek. Kültür ve turizm alanında hedeflerimizi 'irade olmadan idare olmaz' anlayışıyla el ele yürütürsek şehrimiz, AFJET'te olduğu gibi kültür ve turizm alanında yapılacak olan çalışmalarda da ülkemize model olacaktır."

Güner, Afyonkarahisar'da inşaatı devam eden dört adet beş yıldızlı otel ile toplamda turizm belgeli diğer otellerle yatak kapasitesinin yaklaşık olarak 25 bine ulaşacağını ve sadece ulusal pazarda değil uluslararası pazarda da sağlık turizmi alanında söz sahibi olunacağına dikkati çekti.

Afyonkarahisar'ın tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle mutlaka görülmesi gereken bir şehir olduğunu dile getiren Güner, şunları kaydetti:

"Kentimiz, mevleviliğin ikinci adresidir. Bedesten'deki her bir dükkanımızın kendine has kişiliği bulunmaktadır. Ülkemizdeki 9 adet tematik bölgelerinden biri olan Frigya Kültür ve Termal Turizm Gelişim Bölgesi'ne ilimiz de dahildir. Destinasyon niteliğindeki termal turizm tesislerimiz, Yerel Tarih Araştırma Merkezlerimiz, çeşitli müzelerimiz, turistik mekanlarımız, turizmin geliştirilmesi yönelik kurulan FRİGKÜM ve Ömer-Gecek Mahalle İdare Birliklerimiz, üniversitemizin bilimsel çalışmaları, 2012 yılında hizmete giren Zafer Bölgesel Havaalanımız, yakın zamanda tamamlanacak olan spor kompleksimiz ve çalışmaları devam eden hızlı tren projemiz var."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Kültür ve Turizm Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement