Afyonkarahisar'da Madencilik Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Madencilik Çalıştayı

AFYONKARAHİSAR (AA) – İç Anadolu Madenciler Derneği Başkanı Mustafa Tütüncü, amaçlarının kaynakların verimli çıkarılması ve ülkenin faydasına sunulması olduğunu belirterek, "Kazanacağız, üreteceğiz, devlet kazanacak" dedi.

08.04.2016 22:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFYONKARAHİSAR (AA) – İç Anadolu Madenciler Derneği Başkanı Mustafa Tütüncü, amaçlarının kaynakların verimli çıkarılması ve ülkenin faydasına sunulması olduğunu belirterek, "Kazanacağız, üreteceğiz, devlet kazanacak" dedi.

Tütüncü, maden sektörü sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan Maden Platformu tarafından Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlenen Madencilik Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, madenciler olarak yatırım ortamının iyileştirilmesindeki en önemli unsurun ruhsat güvencesi olduğunu söyledi.

Devletin ruhsat güvencesi sağlaması durumunda başka yatırım ortamı istemediklerini vurgulayan Tütüncü, ruhsat güvencesinin verilmesiyle madencilerin elinin güçleneceğini dile getirdi.

Şartları ve sıkıntıları doğru şekilde aktararak çözüm yolları bulmaya çalıştıklarını belirten Tütüncü, "Hepimizin amacı kaynaklarımızın verimli bir şekilde çıkarılması ve ülkemizin faydasına sunulması. Kazanacağız, üreteceğiz, devlet kazanacak."dedi.

"Madencilik uygarlığın temelidir'

Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atılgan Sökmen, madencilik sektörünün insanlık tarihi için önemine değinerek, maden platformunun 2016 yılının başında oluşturulduğunu hatırlattı. Sökmen, şunları aktardı:

"Platformumuz, daha önce birlikte çalıştığımız kuruluşlarla yürürken vücut buldu. Bundan amaç, bu sürecin idare edilerek, sonuçta madencilik konfederasyonuna dönüşmektir. Çalıştayımızın amacı, Maden ve Orman İdareleri ile yakın iş birliği geliştirmek, sorunların ifade edilmesini sağlamaktır. Madencilik, insan hayatında olmazsa olmaz iki sektörden birisi. Madenciliğin uygarlığın temeli olduğunu görüyoruz. Maden hayattır diyorum. Madenleri kaldırdığımız zaman bir hayatımızın olmayacağını düşünüyorum. Bu nedenle bu sektörün önünü açmamız lazım. Engel koymamamız lazım."

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner de madencilik sektörünün Afyonkarahisar ve ülke için önemli katkı sağladığını bildirdi.

Devletlerin ve hükümetlerin düzenleyici, denetleyici ve dengeleyici olduğunu anlatan Güner, "İhtiyaçların sınırsız olduğu, ülkemizin sürekli geliştiği bir süreçte, anı ve andan sonrasını daha iyi üretebilmek için yapılacak tespitler ve alınacak kararlar önem arz ediyor" ifadelerini kullandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinde katıldığı çalıştaya, maden platformunda yer alan Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türkiye Madenciler Derneği, Türkiye Mermer Doğal taş ve Makinaları Üreticileri Birliği, Agrega Üreticileri Birliği, Seramik, Cam ve Çimento Ham maddeleri Üreticileri Birliği, Ege Bölgesi Madenciler Derneği, Genç Maden İşletmecileri Derneği, Çanakkale Madenciler Derneği ile İç Anadolu Madenciler Derneği katkı sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Madencilik Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement