Afyonkarahisar'da Orman Köylerinde Manda Yetiştiriciliği Destekleniyor - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Orman Köylerinde Manda Yetiştiriciliği Destekleniyor

Orman köylerinde yaşayanlar, manda yetiştiriciliği konusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığınca destekleniyor.

23.06.2016 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman köylerinde yaşayanlar, manda yetiştiriciliği konusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığınca destekleniyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sayısı gün geçtikçe azalan manda türü için harekete geçildiği, Afyonkarahisar'daki orman köylerinde yaşayanlara manda üretimi konusunda destek verilmeye başlandığı belirtildi.

ORKÖY kredileri çerçevesinde manda yetiştiriciliğine destek veren Bakanlığın, hane başına 3 manda karşılığı 25 bin lira kredi vererek, manda üretimini desteklediği ifade edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin en çok manda bulunan illerinden Afyonkarahisar'da bugüne kadar 29 aileye 725 bin lira kredi desteği verildiğini aktardı.

Bakan Eroğlu, meşhur Afyonkarahisar kaymağının üretiminin devam etmesi amacıyla harekete geçtiklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Çay ilçesi Pınarkaya köyü ile Sinanpaşa ilçesi Balmahmut köyünde manda yetiştiriciliğini yeniden canlandırmak maksadıyla 29 aileye hane başına 3 manda karşılığı toplam 725 bin lira kredi desteği verdik. Bu kredileri düşük faizli, 2 yıl geri ödemesiz ve 7 yıl vadeli olarak veriyoruz. Ayrıca yüzde 18'ini de hibe veriyoruz. Böylece hem orman köylülerimizin kalkınmasını sağlıyor hem de manda üretimine destek veriyoruz. Bundan sonra da bu tür projelere gereken ehemmiyeti vermeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Orman Köylerinde Manda Yetiştiriciliği Destekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement