Afyonkarahisar'da Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Orman Yangını

Afyonkarahisar\'da Orman Yangını

Afyonkarahisar’da meydana gelen ve şimdiye kadar 3 hektarlık ormanlık, 20 hektar da orman dışı alanın zarar gördüğü yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

21.08.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da meydana gelen ve şimdiye kadar 3 hektarlık ormanlık, 20 hektar da orman dışı alanın zarar gördüğü yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre yangın, Sinanpaşa İlçesine bağlı Balmahmut Köyü yakınlarındaki bademlik ağaçların bulunduğu alanda meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü boş arazide başlayan daha sonra rüzgarın etkisi ile ormanlık alana sıçrayan yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 3 hektar ormanlık alanla birlikte 20 hektar orman dışı alanın zarar gördüğü belirtildi. Yangına Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğünden 175 kişilik bir ekibin 30 arazöz ile müdahale ettiği kaydedilirken, söndürme çalışmalarına Denizli Orman Bölge Müdürlüğünden çağrılan helikopterin de katıldığı bildirildi. Söndürme çalışmalarının devam ettiği yangında ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedilirken, köylülerin de söndürme çalışmalarına destek verdikleri aktarıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement