Afyonkarahisar'da Savunma Sanayi Yatırımı Artırılsın Talebi - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Savunma Sanayi Yatırımı Artırılsın Talebi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yolların kesiştiği yer olan Afyonkarahisar'ın, ana dağıtım arterleri üzerinde olması ve kentin bu tür yatırımlarda stratejik bir öneme sahip olması nedeniyle, gerek devlet yatırımlarının gerekse özel...

23.03.2013 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yolların kesiştiği yer olan Afyonkarahisar'ın, ana dağıtım arterleri üzerinde olması ve kentin bu tür yatırımlarda stratejik bir öneme sahip olması nedeniyle, gerek devlet yatırımlarının gerekse özel sektör yatırımlarının bu ilde yapılması yönünde girişimlerinin olduğunu bildirdi.

Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'da silahlı kuvvetlerin birçok lojistik ihtiyacını karşılayan büyük bir fabrikanın bulunduğunu, geniş bir alan üzerine konuşlu bulunan bu fabrikada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) önleyici mahiyetteki eşyalarının imal edildiğini belirtti.

Kurşun geçirmez yeleklerin yanı sıra, kompozit başlıklar, suikasta karşı önleyici mahiyetteki zırh, özel çantalar, miğferler, kompozit başlıklar, karada ve suda gidebilen zodyak botlar gibi pek çok ürünün bu fabrikada yapılabildiğini anlatan Balkanlıoğlu, fabrikanın daha etkin kullanılması yönünde ildeki sivil toplum kuruluşlarının çeşitli taleplerinin olduğunu kaydetti.

Bir zamanlar yaklaşık 800 kişinin çalıştığı askeri fabrikada bu sayının son dönemlerde 300'e kadar düştüğü bilgisini veren Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"8'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı'nda, TSK'nın makine ve teçhizatını, iş makinelerini yenileyecek imkan ve kabiliyetler var. Ben bizzat bir kaç kez gezdim. Oradaki insanların heyecanını yerinde gördüm. Ürettikleri kompozit malzemeler, son teknoloji ürünü. Hafif olmaları nedeniyle gömlek altına bile giyilebilen kurşun geçirmez yelekler üretiliyor. Her türlü silaha karşı koruma sağlayan başlıklar yapılıyor. Böyle bir yerin daha fazla genişletilmesi ve işlevsel hale getirilmesi konusunda Afyonkarahisar'ın hazır olduğunun bilinmesini istiyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanı'mız Sayın Veysel Eroğlu'na sivil toplum kuruluşu temsilcileri sorunlarını ilettiler. Savunma sanayinin önemi ile ilgili hazırladıkları raporu sundular."

Milli Harp Sanayi'nin oluşması bakımından gerek devlet yatırımlarının, gerekse özel sektör yatırımlarının Afyonkarahisar'da yapılması yönünde girişimlerinin olduğunu aktaran Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'ın yolların kesişim noktasında olması, ana dağıtım arterleri üzerinde olması bakımından kentin bu tür yatırımlarda stratejik bir öneme sahip olduğuna inandıklarını ifade etti.

Balkanlıoğlu, bu konuda yapılabilecek çalışmalar için de kentte yeterli alanın olduğunu dile getirdi.

-"Ulusal güvenlikte önem arz eden savunma araç ve gereçleri Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı fabrikalarda üretilmeli"-

8'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı'nda çalışan işçilerin temsilci sendikası olan Türk Harb-İş Sendikası'nın Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu da bu konuda hazırladıkları raporu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na ilettikleri bildirildi.

Türk Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Nihat Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'a askeri alanda daha fazla yatırım istediklerini söyledi.

Afyonkarahisar'daki 8'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı'nın sahip olduğu imkan ve kabiliyetlerin önemine dikkati çeken Koçak, fabrikadaki iş gücü ve iş yükünün artırılması konusunda hükümetten katkı beklediklerini ifade ederek, şöyle devam eti:

"1952 yılından bu yana kentte faaliyet gösteren TSK'nın güzide fabrikalarından biri olan halk arasında Langarlar diye tanımlanan eski adı ile 500'üncü İstihkam Ana Depo ve Fabrika Komutanlığı, yeni adıyla 8'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı, kurulduğu yıllardan bu yana yaklaşık bin işçiye ekmek kapısı oldu. İş yerimiz, son günlerde 285 işçiyle faaliyet gösteriyor. Bizler azim ve kararlılığımızla çalışanlar olarak daha fazla imkanlar sağlanması halinde rekabet şartlarının lehimize gelişeceğine inanıyoruz. Silahlı kuvvetlere lojistik destek görevlerinin Afyonkarahisar'da yapılması ve daha fazla istihdamın gerçekleştirilmesi en büyük arzumuzdur. Bizle kutsal bir alanda görev yapmaktayız. Şehitlerimizin kanıyla sulanmış vatanımızın ebedi bekçisi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hizmet etmekten her zaman onur duyduk. Yolların kesiştiği ve ulaşım kolaylığının avantaj olduğu ilimizde, Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin bir parçası olan fabrikamızın daha da büyüyerek ulusal ekonomiye katkı sağlayacağından hiç şüphemiz yok. Amacımız, Afyonkarahisar'da üretmek, milli gelire daha fazla katkı sağlamak, sosyal ve ekonomik anlamda Afyonkarahisar'ın milli gelirden daha fazla pay almasını gerçekleştirmektir."

Koçak, ulusal güvenlikte önem arz eden savunma araç ve gereçlerinin Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı fabrikalarda üretilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Savunma Sanayi Yatırımı Artırılsın Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement