Afyonkarahisar'da Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Politika

Afyonkarahisar'da Toplu Açılış Töreni

Afyonkarahisar\'da Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz hizmet için varız. 'Evet' 16 Nisan'da çıktığı anda, şu ana kadar yapılanlardan çok daha fazlasını, çok daha seri bir şekilde yapmaya devam edeceğiz.

15.03.2017 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz hizmet için varız. 'Evet' 16 Nisan'da çıktığı anda, şu ana kadar yapılanlardan çok daha fazlasını, çok daha seri bir şekilde yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Fatih Sultan Mehmed'in 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açtığını belirten Erdoğan, "Bizim gençliğimize ben güveniyorum. Hayırcılar güvenmeyebilir, ben güveniyorum, biz güveniyoruz. Biz ne diyoruz, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan. Öyleyse, durmak yok çok çalışacağız." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde yol arkadaşı, aynı zamanda gönüldaşı olduğunu, önce İstanbul'un sonra bütün Türkiye'nin içme suyu sorununu Eroğlu ile birlikte çözdüklerini söyledi.

41 milyon vatandaşa hizmet veren 176 yeni içme suyu tesisi yaptıklarını dile getiren Erdoğan, Türkiye'yi barajlarla, göletlerle, sulama kanalları ile donattıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de 2002 yılına kadar yapılan toplam büyük baraj ve hidroelektrik santrali sayısının 195 olduğunu, buna 411 adet ilave ettiklerini anlattı.

Orman varlığının üzerine 1,5 milyar hektar ekleyerek Türkiye'nin dünyada orman alanı artan nadir ülkelerden biri haline geldiğini belirten Erdoğan, bir kesimin ülkedeki her hizmete 'Hayır' diyerek karşı çıktığını ifade etti.

Erdoğan, 79 senede Türkiye'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 14 senede ise 18 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini, göreve geldiklerinde 25 havalimanı olduğunu, bunun üzerine 30 havalimanı ve havaalanı ilave ettiklerini anlattı.

"Evet' çıktığı anda yapılanlardan fazlasını yapacağız"

Millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün de Afyonkarahisar'a elimiz boş gelmedik. Toplam yatırım bedeli, 1 milyarın üzerinde olan 275 ayrı eserin açılışını resmen yapmak için buradayız. Eğitimde, sağlıkta yapılanlar belli, yeni ilaveler yapıyoruz. Sağlıkta 250 yataklı kadın doğum hastanesini önemsiyoruz. Dinar'da yüz yataklı devlet hastanesini önemsiyorum. Entegre hastanelerle yürüyoruz. Çünkü sağlıkta bir devrim peşindeyiz. TOKİ 702 konut yaptı, restorasyon çalışmaları, spor tesisleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın haşhaş kapsül deposu tamamlandı. Çevre Şehircilik Bakanlığımız 300 öğrenci kapasiteli yurdu, Bolvadin Belediyesi hizmet binasının içme suyu ve arıtma tesisleri bütün bunlar hepsi arka arkaya yapılıyor. Enerji Bakanlığımız, iletim hatları projelerinin inşalarını bitirdi. Biz hizmet için varız. 'Evet' 16 Nisan'da çıktığı anda, şu ana kadar yapılanlardan çok daha fazlasını, çok daha seri bir şekilde yapmaya devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 yıldır ülkeye hizmet ettiklerini, bu sürede kimsenin kökenine, inancına, mezhebine, meşrebine ve bölgesine bakmadıklarını vurguladı.

"Yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdiklerini" dile getiren Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle bu hizmetleri, bu hizmet anlayışını kalıcı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizde hizmet üretmek dirayet, kararlılık, koordinasyon, mücadele işidir." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başkan seçilecek, bütün akrabasını başkan yardımcısı yapacak." dediğini aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnanıyor musunuz? Bu nasıl anlayıştır? 'Muhtarlıkları kapatacak.' diyor. Geçen Ankara'da bir muhtarlar toplantısı yapıyor. Benim için diyor ki daha önce demişti bunu 'Cumhurbaşkanı Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda muhtarlara hitap eder gibi konuştu'. Bunun üzerine, muhtarlarımızdan birisi de kalktı dedi ki 'Siz Sayın Cumhurbaşkanının Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı konuşmayı muhtarlara konuşur gibi konuştu demek suretiyle bizi aşağılamadınız mı? 'diyor. O da diyor ki, 'Aşağılamak ne haddimize, haddimize mi? Ama her yerin ayrı bir dili vardır. Burada konuştuğunuzu orada konuşamazsınız, doktorun ayrı bir dili vardır. Avukatın ayrı bir dili vardır' diyor. Ben de diyorum ki, 'Biz burada ne konuşuyorsak, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda da onu konuşuruz. Dik duracaksın dik, omurgalı olacaksın. Siyasetin dili tektir. Her tarafta oraya ayrı yalpa, buraya ayrı yalpa olmaz. O zaman size ne derler, bukalemun. Diyor ki orada dinleyenler ne demesi lazım? İşte bak böyle olacak veya böyle oldu, böyle konuşulmalı demediklerini sana kim söylüyor? Hayatında daha sen Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna gitmedin, orada daha bir konuşma yapmadın. Oraya katılanların kimler olduğunu da bilmiyorsun. Orada sadece seçilmişler yok Kılıçdaroğlu, orada seçilmişler de var, atanmışlar da var. Hamdolsun biz defalarca orada konuştuk, konuşuyoruz ve Allah'ın izniyle ömür verdiğince konuşacağız."

Geleceğe daha güvenle bakmak için 16 Nisan'da sandıklara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, alandakilere, "Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet için evet mi?" diye sordu.

Erdoğan, "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor." dizelerini alandakilerle söyleyerek, 16 Nisan'ın ülkenin aydınlık yarınlarına vesile olması temennisinde bulundu.

- Törenden notlar

Konuşmaların ardından toplu açılış törenine geçildi. Kurdele kesimi için makas getiren çocukları yanına alan ve onlara da birer makas veren Erdoğan, yapımı tamamlanan eserlerin tüm Afyonkarahisarlılar için güzelliklere vesile olmasını dileyerek, beraberindeki bakan ve milletvekilleriyle açılışı gerçekleştirdi.

Tören alanında, "İçin rahat olsun reis Afyonkarahisar seninledir.", "Önce memleket tabii ki evet.", "Seni sevdik bir kere 'Evet' deriz bin kere.", "İlk buradan çıktın yola, yürüyoruz girdik kolkola, bu sevda bitmeyecek Afyonkarahisar evet", "Sen tasalanma reis Belçika'da 100 bin, Fransa'da 40 bin, Hollanda'da 30 bin, Almanya'da 65 bin Emirdağlı seninle.", "Biz cumhuruz sen reis." ve "Cumhuriyetin kazanıldığı, AK Parti'nin kurulduğu topraklara hoş geldiniz." yazılı pankartlar dikkati çekti.

Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, milletvekilleri, Afyon Valisi Aziz Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Afyonkarahisar'da Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement