Afyonkarahisar'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

07.01.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Afyonkarahisar Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için Sandıklı Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme sahasına saman, Sinanpaşa ilçesi Tınaztepe beldesi çevresindeki kırsal alanlara, 400 kilogram buğday ve mısır bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Şube Müdürü Osman Malkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi mevsim koşullarının kötü olduğu günlerde yaban hayvanlarının hayatını sürdürebilmeleri için yemleme çalışması yaptıklarını söyledi.

Yaban Hayatı Destekleme Programı kapsamında şube müdürlüğünce 2015 yılında 10 ton buğday ve mısır ile 5 ton saman olarak yem depolandığını belirten Malkoç, şöyle konuştu:

"Buğday ve mısır atacağımız zaman karın yağmasını istemiyoruz çünkü kar, buğdayı ve mısırı kapatacağı için bir anlamı olmuyor. Onun için havanın durgun olduğu zamanlarda buğday ve mısırı bırakıyoruz. Samanı genelde ağaçların altına bırakıyoruz hem ağaçlar gölge yaptığı için kar almadığı için genelde o mıntıkalara bırakıyoruz. Çalışmalar ilkbahara kadar devam edecek. Havaların yoğun karlı geçmesi, karın uzun süre kalkmaması nedeniyle hayvanların yerdeki ottan faydalanamayacağı için bu çalışmayı yapıyoruz." - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement