Afyonkarahisar'da "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi" - Son Dakika
Politika

Afyonkarahisar'da "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi"

Afyonkarahisar\'da "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi"

Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, "Mevcut anayasada Cumhurbaşkanına kimse dokunamıyor.

22.03.2017 00:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, "Mevcut anayasada Cumhurbaşkanına kimse dokunamıyor. İşte biz bu mevcut anayasayı yıkmaya çalışıyoruz. Bunu Cumhurbaşkanımız istiyor." dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kongre Merkezinde Belediye ile Cihannüma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konferansına katılan Şen, dedesinin İstiklal savaşında Afyonkarahisar'da savaştığını, burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Şen, "Türkiye'de, 1960 ihtilalinden bugüne kadar yaşanan olayların birbirinden hiçbir farkı yok. Aynı kitabın sayfaları bunlar. 1960 ihtilalcileri ile 15 Temmuz ihtilalcileri arasında hiçbir fark yok. Onlar şimdi 16 Nisan'ı kolluyor." diye konuştu.

Mevcut Anayasaya göre Cumhurbaşkanının sorgulanamadığını, Cumhurbaşkanlığının da bir yaptırım sorumluluğunun olması gerektiğine değinen Şen, şunları kaydetti:

"Normal vatandaş yargılandığında hesap veriyor, soruşturuluyor. Öbür türlü olduğunda niye demokrasi diyoruz peki. Cumhurbaşkanımız, ben sorgulanmalıyım, yargılanmalıyım diyor. Suç işliyorsam cezalandırılmalıyım diyor. Azledilmem gerekirse, azledilmeliyim diyor. Ama bunlar ise yeni sitem de sen diktatör olacaksın diyorlar. Ey akıl neredesin sen. Mevcut anayasada Cumhurbaşkanına kimse dokunamıyor. İşte biz bu mevcut anayasayı yıkmaya çalışıyoruz. Bunu Cumhurbaşkanımız istiyor. Ben dokunulmalıyım diyor."

Konferansa, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Baro Başkanı Turgay Şahin, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Afyonkarahisar'da 'Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü: Sandığa Giderken Düşünmemiz Lazım
    00:09 Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü: Sandığa Giderken Düşünmemiz Lazım

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in halk buluşmasında konuşan Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü, “Sandığa giderken bazı şeyleri düşünmemiz lazım. Mesela yanan ormanlarımız sırasında buraya zamanında uçak getiremeyenleri, Söğüt halkının elinden arazileri alınıp Okluk Koyunda saray yapanları düşünmemiz lazım" dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı
    00:03 KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı

    Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeselinin gösterimi KKTC'de gerçekleştirildi. Gösterime KKTC Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi de katıldı. Belgesel, Kıbrıs Türklerinin tarih, kültür, yaşam ve sosyolojilerini anlatmayı amaçlıyor.


Advertisement