Afyonkarahisar'daki Karayollarında Ağaçlandırma Seferberliği Başladı - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'daki Karayollarında Ağaçlandırma Seferberliği Başladı

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar’ın birçok ilçesindeki karayollarında ağaçlandırma çalışması yapıldığını açıkladı.

10.04.2014 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar'ın birçok ilçesindeki karayollarında ağaçlandırma çalışması yapıldığını açıkladı.

Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Projesi kapsamında, Afyonkarahisar'ın Dinar, Dazkırı, Evcile ve Başmakçı ilçelerinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Eylem Planı çerçevesinde, Orman Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında bir protokol imzalanmıştır. Bu kapsamda, ülke genelinde olduğu gibi Bölge Müdürlüğümüz sınırları dahilinde kalan Afyonkarahisar'a bağlı Dinar, Dazkırı, Evciler ve Başmakçı ilçelerinde mevcut bölünmüş yollarda yapılabilecek faaliyetler tespit edilmekte, ayrıca genişleme yapılan kısımlarda yol inşası tamamlanmadan gerekli ağaçlandırma-erozyon kontrolü faaliyetleri projelendirilmektedir. Yol kenarı ağaçlandırmaları şehir girişlerine yeşil bir görünüm kazandırmakta, ağaçların yaprakları ses yönüne dik gelecek şekilde ve birbirini örtecek biçimde konumlandırılmasının gürültü ile mücadelede daha faydalı olduğu bilinmektedir. Yolun şekline, yol şevine, bitki örtüsünün çeşidine, yeşil kuşağın genişliğine bağlı olarak gürültü seviyesinde azalma olmaktadır. Ayrıca böyle bir yeşil kuşak civarda yaşayanların trafik gürültüsünden ve görüntü kirliliğinden rahatsızlıklarını önemli ölçüde azaltmaktadır. Bu kapsamda Dinar Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında bulunan Dinar-Dazkırı, Dazkırı-Başmakçı ve Dinar-Çay karayolu kenarlarında 36,5 kilometre yol güzergahının her iki tarafında ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları ile 22 bin metre çalı ve demir takviyeli teras yapılarak, 68 bin adet sedir, akasya ve ardıç fidanı dikilmiştir" denildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'daki Karayollarında Ağaçlandırma Seferberliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement