Afyonkarahisar, En Yüksek Barajına Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar, En Yüksek Barajına Kavuşuyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun katılacağı törenle Afyonkarahisar'ın en yüksek barajı özelliğine sahip olacak Çay Barajı'nın temeli atılacak.

06.03.2014 13:13  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek Çay Barajı ile Afyonkarahisar'a dev bir eserin daha kazandırılacağı bildirildi.

Bakan Eroğlu tarafından temeli atılacak Çay Barajı'nın 105 metre gövde yüksekliği ile Afyonkarahisar'ın en yüksek barajı olacağı belirtildi.

Çay Barajı ile Çay Armutlu Göleti ve Sulaması'nın da temelinin atılacağı ifade edilen açıklamada, 128 milyon liraya mal edilecek projelerle yaklaşık bin kişiye istihdam sağlanmasının planlandığı kaydedildi.

Ön yüzü beton kaplı ve kaya dolgu olarak inşa edilecek olan Çay Barajı'nın, Çay ilçesine ait 18 bin 550 dekar tarım arazisini, Armutlu Göleti ve Sulaması'nın ise Çay ilçesi Armutlu köyüne ait bin 920 dekar tarım arazisini suyla buluşturacağına yer verilen açıklamada şöyle denildi:

"Her iki tesis de hizmete alındığında, toplamda 20 bin 470 dekar tarım arazisine su temin edilmeye başlanacak. Tamamlandığında Afyonkarahisar'ın en yüksek barajı unvanına sahip olacak Çay Barajı ile Çay ve Bolvadin ilçelerine yılda 7 milyon 950 bin metreküp içme, kullanma ve sanayi suyu temin edilmesi, ayrıca ülke ekonomisine yılda yaklaşık 8 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar, En Yüksek Barajına Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement