Afyonkarahisar Halk Oyunları Festivali'nde Renkli Gece - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Halk Oyunları Festivali'nde Renkli Gece

Afyonkarahisar Halk Oyunları Festivali\'nde Renkli Gece

Afyonkarahisar'da düzenlenen Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali'nde yerli ve yabancı ekiplerin gösterileri ilgiyle izlendi.

30.08.2016 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da düzenlenen Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali'nde yerli ve yabancı ekiplerin gösterileri ilgiyle izlendi.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 15'incisini düzenlediği Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali'nde, farklı kültürlerin halk oyunları ilgiyle izlendi. Akarçay'da gerçekleştirilen halk oyunları festivaline Zonguldak, Söke ve Bolvadin belediyeleriyle Moldova, Bulgaristan, Makedonya ve Kırgızistan'dan gelen halk oyunları ekipleri sahne aldı.

Gecede turkuaz kıyafetleri ve ilginç danslarının yanı sıra şarkılarıyla Kırgız ekibi ilgi çekti. Türkçe "Selam Afyon" diyerek sahneye çıkan ekip, yine Türkçe teşekkür ederek sahneden ayrıldı. Bulgaristan ve Makedonya'dan gelen halk oyunları ekiplerinin de ilgiyle izlendiği festivalin en hareketli gösterisini Moldova ekibi sahneledi. Yavaş başlayan oyunlarını hızlandıran Moldovalıların, gösterilerinin sonuna doğru el ve ayak hareketlerinin takip etmek zorlaştı. Yabancı ülkelerden gelen ekiplerin yanı sına Zonguldak, Söke ve Bolvadin belediyeleri ekiplerinin de sahne aldığı festivalde Zonguldak ekibi horon şov sundu. Bolvadin Belediyesi ekibi ise tiyatral özellikleriyle ön plana çıkan gösterileriyle alkış aldı. Büyük Taarruz öncesi Yunan ordusunun Türk insanını katlettiği sahneleri de canlandıran Söke Belediyesi'nin gösterisi de izleyenleri duygulandırdı. Gece Afyonkarahisar Belediyesi'nin havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Halk Oyunları Festivali'nde Renkli Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement