Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Gülmez Gözaltına Alındı (2) - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Gülmez Gözaltına Alındı (2)

Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Gülmez Gözaltına Alındı (2)

Darbe GİRİŞİMİNİ PROTESTOLARAfyonkarahisar'da darbe girişimini protesto etmek için toplanan binlerce kişi akşam namazını Anıtpark önünde kıldı.

17.07.2016 00:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbe GİRİŞİMİNİ PROTESTOLAR

Afyonkarahisar'da darbe girişimini protesto etmek için toplanan binlerce kişi akşam namazını Anıtpark önünde kıldı. Erkeklerin arkasında kadınların da saf tuttuğu meydanda, namaz sonrası Türkiye'ye karşı her türlü terörün son bulması için dua edildi. İç ve dış düşmanların lanetlendiği duada birlik ve beraberlik temennisinde bulunuldu.

IRAKLI MÜLTECİLER DE PROTESTOYA KATILDI

Protestoya Afyonkarahisar'da yaşayan Iraklı mülteciler de katıldı. Türkçe ve Arapça dövizler, Türk ve Irak bayraklarıyla Türk halkının ve devletinin yanında olduğunu ifade eden Iraklılar, darbe girişimine tepki gösterdi. Afyonkarahisar'da 9 yıldır yaşadığını söyleyen Kerkük Türkmeni Mustafa Türkmenoğlu, darbe girişimine karşı milli direniş gösteren Afyonkarahisar ve Türk milletine teşekkür etmek için alanlara geldiklerini belirtti. Afyonkarahisar'da farklı ülkelerden çok sayıda mülteci olduğunu aktaran Türkmenoğlu, "Türkiye'ye gelerek burada sığınacak yer bulduğumuz, bu millete teşekkür etmek için sığınmacılarla meydana geldik. Türk milleti direnişte olduğunu, her türlü saldırıya, darbeye karşı güçlü olduğunu gösterdi" dedi.

FETHULLAH GÜLEN'E İDAM SLOGANLARI

Afyonkarahisar Belediyesi'nin kumanya ve su verdiği Anıtpark önünde binlerce Türk Bayrağı da dağıtıldı. Vali Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven konuşma yaparak darbe yapmak isteyenlere Türk halkının en iyi cevabı verdiğini söylediler. Birlik ve beraberlik mesajları verilen konuşmaları sık sık tekbirlerle kesilen katılımcılar Fehtullah Gülen için idam sloganları attı. Afyonkarahisar Belediyesi mehteran takımının marşlar çaldığı Zafer Müzesi önünde protestolar devam etti.

'GÜZEL BİR BİRLİKTELİK ORTAYA KONULDU'

Zafer Müzesi önünde kurulan dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki konuşması da izlendi. Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Aziz Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'meydanlara inin' çağrısı sonrası dün gece Afyonkarahisarlıların darbeye karşı Anıtpark'ta kenetlendiğini söyledi. Vali Yıldırım, "Böyle bir hadise affedilir bir hadise değil. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başkanımız sayın Binali Yıldırım bunu defalarca söyledi. Meclisimizde bu hadisenin üzerine gayet güzel bir birliktelik ortaya konuldu. Hiçbir şekilde farklı bir düşünce olmaksızın, atanmışı ile seçilmişi ile vatandaşlar olarak genci ve yaşlısı ile kadını ve erkeğiyle burada hep birlikteyiz. Bu ciddi bir güzelliktir" diye konuştu.

'OLUMSUZ BİR OLAY YAŞANMADI'

Darbe girişimi esnasında herhangi bir olumsuzluk ve şahsına yönelik derdest edilme çabasının söz konusu olmadığını da belirten Vali Yıldırım, olumsuz bir olay yaşanmadığını aktardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Gülmez Gözaltına Alındı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement