Afyonkarahisar'ın 6 Köyüne 504 Bin TL'lik Orköy Desteği - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'ın 6 Köyüne 504 Bin TL'lik Orköy Desteği

Afyonkarahisar\'ın 6 Köyüne 504 Bin TL\'lik Orköy Desteği

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, Afyonkarahisar’a bağlı Dinar, Dazkırı ve Başmakçı ilçelerinin 6 köyüne 1’nci Etap ORKÖY projesi kapsamında 504 bin TL hibe desteği verileceği bildirildi.

21.04.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, Afyonkarahisar'a bağlı Dinar, Dazkırı ve Başmakçı ilçelerinin 6 köyüne 1'nci Etap ORKÖY projesi kapsamında 504 bin TL hibe desteği verileceği bildirildi.

Konu ile ilgili Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, köylerde yaşayan 6 ailenin kura ile belirlendiği kaydedildi. Hibe desteği ile köylülerin süt koyunculuğu projelerini hayata geçireceklerinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Dinar, Dazkırı ve Başmakçı ilçelerinin 6 köyüne 1'nci Etap ORKÖY kredi tespit çalışmaları tamamlandı. Desteklemelerle ilgili köylere süt koyunculuğu projesi kapsamında hak sahibi 30 aile yapılan kura ile belirlendi. Kredi tespitinin yapılmasına müteakip hak kazanan vatandaşlara desteklemeler kapsamında Dinar ilçesine bağlı Belenpınar, Yelalan ve Kızıllı köyünde, Dazkırı ilçesi İdris köyü, Başmakçı ilçesine bağlı Sarıköy' ve Akpınar köyünde 5'er aileye olmak üzere toplam 30 aileye 504 bin TL değerinde hibe ve kredi verilecek.

Kısa adı ORKÖY olan Orman Köylülerinin Desteklenmesi çalışmaları Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlar tarafından ormanların korunması, geliştirilmesi, işletilmesi ve genişletilmesi hedeflerine ulaşılmasını sağlamak için, ormanların içinde veya bitişiğinde yaşayan köy halkının kalkınmalarına katkıda bulunmak amacıyla ekonomik-sosyal kredi ve hibe uygulamasıdır. Orman köylülerinin kalkınmalarına katkıda bulunmak, odunun yakıt maddesi olarak kullanılmasını azaltmak ve israfını önlemek, aynı zamanda ormanların korunmasını sağlamak gayesiyle verilen sosyal krediler kapsamında güneş enerjisi ile su ısıtma sistemleri, mantolama, dam örtülüğü malzemeleri, ısıtma pişirme araçları gibi projelere sosyal krediler veriliyor. Ekonomik krediler daha ziyade gelir arttırıcı olarak aile işletmeleri projelerine süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, seracılık, besi sığırcılığı, besi koyunculuğu, fenni arıcılık, kültür mantarcılığı, meyvecilik, bağcılık, mandacılık gibi projeler. Kredilerde ödeme süreleri kredi türüne göre 4-7 yıl arasında değişiyor." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'ın 6 Köyüne 504 Bin TL'lik Orköy Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement