Afyonkarahisar Kaymağı da Yörex Fuarı'nda - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar Kaymağı da Yörex Fuarı'nda

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 5’incisi 22-26 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, Anadolu’nun bütün kıymetli ürünlerini Antalya’da buluşturacak.

09.10.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteğiyle bu yıl 5'incisi 22-26 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, Anadolu'nun bütün kıymetli ürünlerini Antalya'da buluşturacak. Fuara Afyonkarahisar da yöresel ürünleriyle katılacak.

Afyonkarahisar, lokumu, sucuğu, kaymaklı şekeri, kaymaklı lokumu, kaymaklı ekmek kadayıfı, pastırması, Bayat kilimi, haşhaş ve haşhaş kreması, süt ürünleri, un, reçel madensuyu ile YÖREX'te olacak. Emirdağ ilçesi bebeğiyle, Dinar ise yumurtasıyla, gülsuyuyla YÖREX'te yerini alacak.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da YÖREX'e coğrafi işaretli ürünleriyle katılacaklarını belirterek, "Coğrafi işaretli Afyon sucuğumuz, pastırmamız, mermerimiz, kaymağımız YÖREX'te olacak" dedi.

Oda ve borsa ile ortak açılacak stantta, diğer ürünlerinin de tanıtımı yapacaklarını kaydeden Serteser, dünyaca ünlü şifalı kaplıca sularının tanıtımı da YÖREX'te yapacaklarını bildirdi. Serteser, "Fuarın, yöresel ürünlerin tanıtımı ve ekonomiye katkı getirmesini diliyoruz" dedi.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, YÖREX'in yöresel değerlerin tanıtımı için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, Afyonkarahisar'ın ilçeleriyle, kıymetlileriyle fuarda olacağını söyledi.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır Afyonkarahisar gibi Akdeniz, Ege ve İç Anadolu'yu birbirine bağlayan bir ilin YÖREX'te yer almasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, "Memleket hasreti çekenler bu fuara" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar Kaymağı da Yörex Fuarı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement